In deze stadions worden de 63 duels van het WK voor clubs gespeeld

Reacties

De FIFA heeft zondag bekendgemaakt in welke steden het WK voor clubs wordt afgewerkt. De 63 duels worden verdeeld over twaalf stadions in de Verenigde Staten.

In deze stadions worden de 63 duels van het WK voor clubs gespeeld

De aankondiging vond plaats in Central Park in New York, waar Gianni Infantino de namen van de steden opsomde. 'Voetbal is de populairste sport ter wereld en in 2025 breekt een nieuw tijdperk voor het clubvoetbal aan', valt te lezen in de aankondiging van de FIFA. 'In de Verenigde Staten wordt de grootste, meest inclusieve clubcompetitie ter wereld georganiseerd.'

Opvallend is dat slechts twee stadions aan de westkust zijn geselecteerd. Dat zijn Lumen Field in Seattle en het Rose Bowl Stadium in Los Angeles. Dat heeft deels te maken met de Gold Cup, die tegelijkertijd plaatsvindt in de Verenigde Staten en Canada. Ook worden wedstrijden gespeeld in het MetLife Stadium in New Jersey, waar in 2026 de WK-finale wordt gehouden.

Dit zijn de andere stadions: Mercedes-Benz Stadium (Atlanta), Bank of America Stadium (Charlotte), TQL Stadium (Cincinnati), Hard Rock Stadium (Miami), GEODIS Park (Nashville), Camping Stadium World (Orlando), Inter&Co Stadium (Orlando), Lincoln Financial Field (Philadelphia) en Audi Field (Washington DC).

Nog drie plekken te vergeven
Het WK voor clubs nieuwe stijl wordt van 15 juni tot 13 juli gespeeld. Het deelnemersveld bestaat uit 32 teams, die worden verdeeld over acht poules. De nummers één en twee gaan naar de achtste finale. Er zijn nog drie plekken te vergeven. Twee daarvan gaan naar de CONCACAF, waarvan eentje naar de winnaar van de Copa Libertadores. De derde en laatste plek gaat naar een nog onbekende club uit de VS. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.