Individuele klasse helpt AZ langs RKC

RKC Waalwijk had stiekem willen profiteren van de Europese beslommeringen van AZ. De Alkmaarse individuele klasse gaf echter de doorslag (2-0).

Individuele klasse helpt AZ langs RKC

RKC Waalwijk had zich niet bij voorbaat neergelegd bij een nederlaag tegen AZ. De ploeg van Mark Wotte probeerde er het beste van te maken in Alkmaar en had daarbij de hoop gevestigd op de mogelijke lagere versnelling van AZ in verband met de nakende Europese verplichtingen.

AZ speelde inderdaad niet op volle kracht. Het bleek ook niet nodig. Niet alleen gaf RKC niet thuis als het Alkmaarse doel eenmaal in zicht kwam, maar ook de individuele klasse van AZ was voldoende de Brabantse horde te nemen.

Maarten Martens bevestigde deze lezing halverwege de eerste helft. RKC had geen antwoord op de actie van de Belgische international, die met een steekpass Shota Arveladze vrijspeelde. De Georgische routinier wist wel raad met het buitenkansje: 1-0.

AZ voelde zich niet gedwongen tot het jagen op een tweede treffer. Met het oog op de wedstrijd tegen Werder Bremen speelde de ploeg van Louis van Gaal de bal rustig rond. Het risico van puntverlies verdween een kwartier voor het einde definitief.

Julian Jenner soleerde door de RKC-defensie en bekroonde de individuele actie met een treffer die de beslissing vormde in de eenzijdige wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's