Indonesië geeft diep in blessuretijd dure punten weg in WK-kwalificatiereeks

Indonesië heeft donderdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen Bahrein in de Aziatische WK-kwalificatiecyclus. Met debutanten Mees Hilgers en Eliano Reijnders zagen de Rood-Witten in de negende minuut van de blessuretijd een overwinning door de vingers glippen.

Met Maarten Paes, Jay Idzes, Calvin Verdonk, Thom Haye, Rafael Struick en Ragnar Oratmangoen en Hilgers begon Indonesië met veel spelers die in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie spelen of hebben gespeeld. Voor Hilgers was het een bijzonder moment: de verdediger van FC Twente speelde zijn eerste interland.

Het eerste wapenfeit kwam niet van Indonesië, maar van Bahrein. Mohamed Marhoon legde vanaf zo’n veertig meter aan voor een vrije trap en schoot deze op wonderschone wijze achter Paes: 1-0. Voor rust stelde Indonesië alweer orde op zaken. De VAR moest er lang naar kijken, maar keurde een treffer van Oratmangoen goed: 1-1.

Na de rust bracht Indonesië na Hilgers een tweede debutant. Eliano Reijnders kwam binnen de lijnen en zag zijn land een kwartier voor tijd zelfs op voorsprong komen in Bahrein. Struick, die een verleden heeft bij ADO Den Haag, zorgde voor de tweede schone treffer van de avond. De aanvaller krulde op schone wijze raak: 1-2. Daar bleef het niet bij.

In de negende minuut van de blessuretijd ging het echter alsnog fout voor Indonesië. De scheidsrechter van dien trok initieel slechts zes minuten bij, maar dat werden er toch negen. In de laatste minuut was het Marhoon, de maker van de 1-0, gelijk en daarmee dompelde hij Indonesië in rouw.

Door het gelijkspel speelt Indonesië voor de derde keer op rij gelijk in de WK-kwalificatiecyclus. Afgelopen interlandperiode hield het land Saudi-Arabië en Australië op een respectievelijke 1-1 en 0-0. Dinsdgavond treft Indonesië hekkensluiter China.