Indonesië woest na veel blessuretijd en late tegengoal: 'Belachelijk'

Indonesië voelt zich bestolen. Donderdag leek de ploeg op weg naar een overwinning in het WK-kwalificatieduel met Bahrein maar in extremis kreeg de ploeg het deksel op de neus: 2-2. De scheidsrechter liet veel te lang doorspelen en floot partijdig, vinden de Indonesiërs.

© ESPN
Bahrein
Bahrein
2 - 2
Indonesië
Indonesië

De teleurstelling was groot na afloop, ook bij bondscoach Tae-Yong Shin, die vond dat de Aziatische voetbalbond (AFC) een slechte scheidsrechter had aangesteld. 'Als je de wedstrijd kijkt, snap je wel waarom mijn spelers boos zijn', begint de Zuid-Koreaan. 'Al zijn beslissingen waren in het voordeel van de tegenstander.'

'Er komen zes minuten bij en ze scoren in de negende minuut van de blessuretijd. Hij gaf een onnodige vrije trap, dus iedereen begrijpt waarom mijn spelers boos zijn. Als we als continent verder willen komen, moeten de scheidsrechters ook fatsoenlijke beslissingen nemen.'

Op social media verscheen een video waarin Shin weigerde om de hand te schudden van een AFC-bestuurder. Ook doelman Maarten Paes uitte zijn ongenoegen. Op Facebook schreef hij: 'Dit is belachelijk!'

De media deden daar nog een schepje bovenop. Zo maakte Liputan6 een portret van scheidsrechter Ahmed Al Kaf, 'de scheidsrechter die Indonesië beroofde'. Ondertussen kwam JawaPos met een portret van de president van de AFC. Volgens de krant is het wel heel toevallig dat hij uit Bahrein komt.

De krant vond de scheidsrechter vooringenomen, omdat zijn beslissingen meermaals het Indonesische team benadeelden. Zo floot de arbiter de Indonesiërs bijna drie keer vaker terug dan de thuisploeg.

Het Nederlands getinte Indonesië, met Thom Haye, Calvin Verdonk en Mees Hilgers in de basis, speelde alle drie de kwalificatieduels tot nu toe gelijk en staat voorlaatste. Dinsdag treft het hekkensluiter China. De eerste twee plekken geven recht op een ticket voor het WK 2026, de nummer drie en vier gaan door naar een extra kwalificatieronde.

* Actueel tot en met 11 okt. 2024
{"title":"Pak €50 bij één doelpunt van Oranje tegen Hongarije!","titleMobile":"Pak €50 bij één doelpunt van Oranje tegen Hongarije!","odd":"50.00","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37519&6DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:3b4bed23-cd94-407e-af6f-0f7013fc4e3d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Unibet heeft een welkomstactie (24+) rondom het duel tussen Hongarije en Nederland!","textMobile":"Unibet heeft een welkomstactie (24+) rondom het duel tussen Hongarije en Nederland!"}