Inter aast naast coach Benítez ook op spits Kuijt

Het lijkt slechts een kwestie van dagen dat Rafael Benítez aantreedt bij Internazionale als opvolger van José Mourinho. Dirk Kuijt volgt mogelijk in het spoor van de Spaanse coach.

Inter aast naast coach Benítez ook op spits Kuijt

Na de mislukte pogingen Guus Hiddink en Fabio Capello te verleiden tot een overstap naar Milaan richtte Inter de aandacht op Benítez. De Spanjaard, die afgelopen week in goed overleg (en met een forse afkoopsom van 3,5 miljoen euro) na zes jaar afscheid nam van Liverpool, is de belangrijkste kandidaat. 'Ja, het klopt', zei Inter-voorzitter Massimo Moratti tegen Corriere dello Sport. 'We neigen naar hem. De komende dagen valt de beslissing.'

De verwachting is dat de onderhandelingen met Benítez op diens vakantieadres op Sardinië maandag worden afgerond en dat de Spaanse trainer dinsdag wordt voorgesteld in Giuseppe Meazza. Hij wordt de opvolger van Mourinho, die na het veroveren van de Champions League verhuisde naar Real Madrid.

Met de beoogde komst van Benítez vallen ook de namen van enkele spelers die de Spanjaard mee zou willen nemen van Anfield naar Giuseppe Meazza. Naast de Argentijn Javier Mascherano zou Dirk Kuijt op het verlanglijstje staan. Inter wil naar verluidt voor het tweetal bijna veertig miljoen euro neertellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen