Inter achterhaalt hautain Juventus

Bijna tachtig minuten oogde Internazionale machteloos tegen Juventus. De ploeg van Fabio Capello leek haast klinisch af te gaan rekenen met de club uit Milaan. Maar totaal onverwacht kwam Inter nog langszij: 2-2.

Tot dik tien minuten voor het slotsignaal was er niets aan de hand voor Juventus. De ploeg van coach Fabio Capello deed niets teveel, controleerde het middenveld dankzij Pavel Nedved en Emerson, en kwam defensief nimmer in de problemen. Heel beheerst wachtte de koploper uit Turijn op de kansjes die zouden komen tegen het lange tijd machteloze Inter.

Die mogelijkheden kwamen na rust. Uit het niets haalde Pavel Nedved in de 53ste minuut uit, en via het been van ploeggenoot Marcelo Zalayeta belandde de bal achter de kansloze keeper Francesco Toldo. Tien minuten later haalde Toldo Zalayeta neer in een razendsnelle counter. Vanaf de strafschopstip was Zlatan Ibrahimovic net iets sterker dan Toldo, die de bal door zijn vingers moest laten glippen.

Internazionale, dat als enige club nog ongeslagen was in de Serie A, bleek over voldoende veerkracht te beschikken, ook al had de ploeg van coach Roberto Mancini tot die tijd helemaal niets laten zien. Aanvallend was het repertoir beperkt gebleven tot twee Nederlandse schoten van Andy van der Meyde en Edgar Davids en een resem aan onmogelijke kanonskogels van de egoïstische Adriano.

Na de 2-0 besloot Mancini alles of niets te gaan spelen. Davids en de onzichtbare Van der Meyde moesten naar de kant en Christian Vieri en Alvaro Recoba kwamen in de ploeg. Uitgerekend dit tweetal bracht het (na de 2-0) hautain spelende Juve in de problemen.

In de 79ste minuut vond Recoba Vieri, die niet nadacht en direct diagonaal uithaalde. Vijf minuten later stuurde Vieri Obafemi Martins weg op de rechterflank, vanwaar de Nigeriaan een scherpe voorzet lanceerde richting Adriano, die beheerst doch hard de bal achter Gianluigi Buffon schoot: 2-2.

Door het geslaagde slotoffensief behield Internazionale de ongeslagen status. Het was het elfde gelijkspel van de nerazzurri in dertien competitieduels. De achterstand op Juventus bedraagt nog steeds vijftien punten.