Inter Miami zet hinkende recordhouder Messi op fraaie wijze in het zonnetje

Reacties

De terugkeer van Lionel Messi in Miami, na het winnen van de Copa América met Argentinië, is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen Chicago Fire werd de speler met de meest uitgebreide palmares van iedereen in het zonnetje gezet.

Inter Miami zet hinkende recordhouder Messi op fraaie wijze in het zonnetje
© Pro Shots

Messi won vorige week voor de tweede keer in zijn loopbaan de Copa América en bracht het totaal voor zijn loopbaan daarmee op 45 prijzen. Hiermee is hij nu alleen recordhouder: Messi is voormalig ploeggenoot Dani Alves (44 prijzen) voorbij.

Daar konden ze bij Inter Miami wel wat mee. In aanloop naar het treffen met Chicago Fire lag er een groot doek in de middencirkel, met daarop de tekst 'Lionel Messi 45 titels'. Op het veld stonden verder 45 kinderen, die allemaal een foto van een door Messi gewonnen prijs vasthielden.

Uit handen van Jorge Mas, een van de voorzitters bij Inter Miami, ontving Messi een collage. 'Vanavond vieren we iets wat we nog nooit eerder hebben gezien en mogelijk ook nooit meer zullen zien', zei Mas in een speech. 'Onze Lionel Messi heeft de meeste prijzen gewonnen in de geschiedenis van deze sport. En ik weet zeker dat hij niet stopt bij 45 prijzen. We hopen dat hij er in de toekomst nog veel meer kan winnen.'

Messi nam nog wat applaus van de supporters in ontvangst en hinkte vervolgens van het veld af. De aanvaller raakte in de Copa-finale geblesseerd en heeft een brace om zijn enkel gekregen.

© Pro Shots

Het zal dus nog wel even duren voordat Messi weer in actie kan komen voor Inter Miami, dat zonder zijn sterspeler met 2-1 won van Chicago Fire. Jordi Alba maakte de winnende goal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.