Inter zet zegereeks voort, ook Ronaldo wint

Internazionale is na de hervatting van de Serie A doorgegaan met winnen. Roma liet de achterstand niet oplopen, terwijl Ronaldo bij AC Milan debuteerde met een overwinning.

Chievo-Internazionale 0-2Op bezoek bij Chievo kon er na een minuut al weinig meer fout gaan voor Internazionale. Dejan Stankovic bezorgde de bal bij Adriano, die met zijn linkervoet prachtig uithaalde voor een 1-0 voorsprong. Het was de opmaat voor de vijftiende zege op rij van de nerazzurri.

Inter, dat aantrad zonder de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic maar mét Maxwell in de basis, stelde de zege zes minuten na rust definitief veilig. Hernan Crespo kapte de bal van zijn linkerbeen naar zijn rechter en passeerde doelman Vincenzo Sicignano met een diagonaal schot: 2-0.

AS Roma-Parma 3-0AS Roma raakte niet verder achterop door ruim te winnen van Parma. Francesco Totti opende na de rust de score door een voorzet van David Pizarro met zijn hoofd tot doelpunt te promoveren. Een kwartier later maakte Simone Perrotta er 2-0 van na een fraaie aanval over vier schijven. Roma benadrukte de suprematie met een derde treffer. Rodrigo Taddei schoot in blessuretijd raak na een afgeslagen corner.

AC Milan-Livorno 2-1Bij AC Milan maakte Ronaldo zijn debuut als invaller bij een 1-1 stand. De Braziliaan scoorde niet, maar zag zijn ploeg wel winnen. Marek Jankulovski maakte de winnende goal met een vlammend afstandsschot. Eerder had Gennaro Gattuso zijn ploeg al aan de leiding geholpen door een voorzet van Ricardo Oliveira binnen te glijden.

Ondanks de steun van de toch toegelaten seizoenkaarthouders had Milan het lastig tegen Livorno, dat voor het tiende duel op rij zonder zege bleef. Cristiano Lucarelli bracht de bezoekers nog op gelijke hoogte door raak te schieten uit een rebound. Milan was dank verschuldigd aan de debuterende doelman Marco Storari, die er met een aantal knappe reddingen voor zorgde dat de drie punten in San Siro bleven.

Clarence Seedorf startte in de basis en werd door coach Carlo Ancelotti na 75 minuten naar de kant gehaald. Door de winst steeg Milan naar de zesde plaats in de Serie A en komen de Champions League-plaatsen langzaam maar zeker in zicht.

Palermo-Empoli 0-1De derde plaats komt weliswaar nog niet in gevaar, maar Palermo leed een pijnlijke thuisnederlaag tegen Empoli. Vlak na rust zorgde Sergio Almiron voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Palermo kreeg zowel voor dat doelpunt als na de openingstreffer voldoende kansen, maar kwam niet verder dan een schot op de paal van David Di Michele. Empoli nam door de knappe zege de vierde plaats over van Lazio Roma.

Atalanta Bergamo-Lazio Roma 0-0In een teleurstellende wedstrijd bleef Lazio steken op 0-0. Daarmee mochten de gasten niet mopperen, want de beste kansen waren voor Atalanta. Net als Lazio is de thuisploeg nog in de race voor de vierde plaats.