Interim-coach Spurs ziet zichzelf als alternatief voor Nagelsmann en Slot

Reacties

Ryan Mason is er klaar voor om het stokje over te nemen bij Tottenham Hotspur. De 31-jarige Engelsman moet het seizoen van de zwalkende Londenaren tot een goed einde brengen, nu de vorige tussenpaus Cristian Stellini begin deze week werd ontslagen na de afgang tegen Newcastle United (6-1).

Interim-coach Spurs ziet zichzelf als alternatief voor Nagelsmann en Slot
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 2
Manchester United
Manchester United

Stellini was ook al een tijdelijke oplossing, nadat Antonio Conte zichzelf onmogelijk had gemaakt door tijdens een persconferentie uit te halen naar de club en Spurs-voorzitter Daniel Levy. Nu ook zijn voormalige assistent is vertrokken, mag Mason de kastanjes uit het vuur halen. Daar heeft de assistent-coach al ervaring mee, want twee jaar geleden maakte hij het seizoen ook al af na het ontslag van José Mourinho.

Destijds werd Mason de jongste manager in de Premier-League-historie. Ook nu is de oud-speler van Tottenham nog steeds relatief jong. 'Ik ben er klaar voor, daar twijfel ik niet aan', zei de interim-coach woensdag echter tijdens zijn vooruitblik op de kraker van donderdag tegen Manchester United. 'Ik loop al lang genoeg mee in dit wereldje. Ik ben nu bijna zes jaar coach, ik ben klaar om deze situatie af te handelen.'

Dat Spurs bij hem uitkomt als interim-manager nog geen maand nadat Stellini was aangesteld voor die rol, verrast Mason niet. 'Niets verrast me in het voetbal.' Ook de sportieve crisis waarin Tottenham verkeert, brengt hem niet van zijn stuk. 'Het gaat me vrij gemakkelijk af. Ik voel me op mijn gemak, dit is nu eenmaal onderdeel van de voetballerij. Ik ben niet met de situatie bezig, ik wil een positieve impact hebben'.

Mason erkent dat Spurs wel eens betere tijden heeft doorgemaakt en dat de spelers na de wanvertoning van afgelopen zondag in Newcastle met een reactie moeten komen in de duels met United en Liverpool. 'We moeten realistisch zijn. Met drie trainingen voor twee belangrijke wedstrijden is het moeilijk om veel te veranderen, maar ik hoop dat de mensen tegen het einde van het seizoen zichtbaar mijn stempel op de groep kunnen zien.'

Nagelsmann & Slot
En dan hoopt hij ook dat Levy hem als een kandidaat ziet om het stokje definitief over te nemen. Mason is er in ieder geval klaar voor, maar weet dat een vaste aanstelling pas aan de orde is na laatste zes competitieduels van het seizoen. Volgens Engelse media is Julian Nagelsmann de belangrijkste kandidaat, maar de 35-jarige Duitser heeft naar verluidt de nodige eisen. Ook Feyenoord-trainer Arne Slot wordt genoemd.

'Slot maakt een goede kans om trainer bij Spurs te worden'
Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.