Invaller Dumfries voorkomt blamage Inter

Internazionale is er zondag niet in geslaagd de koppositie te veroveren in de Serie A. De kampioen van ItaliΓ« voorkwam ternauwernood een nederlaag bij Monza dankzij invaller Denzel Dumfries.

Monza
Monza
1 - 1
Internazionale

Inter, met Stefan de Vrij in de basis en Dumfries dus als invaller, slaagde er lange tijd niet in een schot tussen de palen te krijgen in Stadio Brianteo. Met het tweede schot op doel scoorde Monza aan de andere kant wel. Geboren Luxemburger Dany Mota kwam in de 62ste minuut binnen de lijnen en kopte twintig minuten later raak.

Een sensatie leek in de maak, tot Dumfries twee minuten voor tijd opstond. De vleugelverdediger, die namens Oranje ook al trefzeker was tegen Duitsland (2-2) deze week, dook op bij de tweede paal om daar een voorzet van Carlos Augusto tot doelpunt te promoveren.

Het gelijkspel betekent het tweede puntenverlies voor Inter in het nog prille seizoen. Eerder hield Genoa de club uit Milaan in bedwang (2-2). Woensdag speelt Inter in de Champions League uit tegen Manchester City.