Italiaanse laagvlieger verlost Pereiro (ex-PSV) van clubloze status

Reacties

Gastón Pereiro keert terug in de Serie A. Genoa heeft de 29-jarige aanvaller voor het restant van dit seizoen vastgelegd. De nummer achttien van Italië hoeft geen transfersom te betalen voor de voormalig PSV'er, die na zijn vertrek bij Cagliari zonder club zat.

Italiaanse laagvlieger verlost Pereiro (ex-PSV) van clubloze status
© Genoa CFC

PSV haalde Pereiro in het seizoen 2015/16 naar Europa. In Eindhovense dienst was de Uruguayaans international goed voor 49 doelpunten in 154 wedstrijden. Na vierenhalf jaar maakte Pereiro de overstap naar Cagliari, maar dat avontuur draaide uit op een teleurstelling. De eilandbewoners deden de laatste jaren niet of nauwelijks een beroep op Pereiro, die het op huurbasis mocht laten zien bij Nacional en Ternana.

Pereiro liep na vierenhalf jaar uit zijn contract bij Cagliari en zat sinds deze zomer zonder club. Daar heeft Genoa maandag een einde aan gemaakt. In Stadio Luigi Ferraris moet Pereiro het wegvallen van Ruslan Malinovskyi zien op te vangen. De international van Oekraïne liep onlangs een horrorblessure op en is lange tijd uit de roulatie. Ook de naam van Mario Balotelli zingt nog altijd rond in Genua.

Duidelijk is dat Genoa een aanvallende impuls goed kan gebruiken. De eerste zeven duels in de Serie A leverden slechts vijf punten op. Daarmee bivakkeert Genoa voorlopig op de achttiende plek. Die leidt aan het einde van het seizoen tot een afdaling naar de Serie B. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Cagliari
Meer over Cagliari
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.