Italiaanse media onder de indruk van eerste persconferentie Koopmeiners

Reacties

Teun Koopmeiners siert woensdag de voorpagina's van de Italiaanse (sport)kranten. De kersverse Juventus-aanwinst stond dinsdag de pers te woord tijdens zijn eerste persconferentie. En de Oranje-international heeft indruk gemaakt.

Italiaanse media onder de indruk van eerste persconferentie Koopmeiners
© Pro Shots

'De Nederlander sprak als een leider', begon Corriere dello Sport. Koopmeiners noemde Juve de ideale club. 'Ik hou van druk', zei de oud-speler van AZ. In het competitieduel op 1 september tegen AS Roma (0-0) debuteerde de middenvelder. Hij viel na rust in.

Verliefd
Tuttosport constateerde dat Koopmeiners haast verliefd over zijn nieuwe werkgever sprak. 'Hij zei alles over te hebben voor Juve en volgt de Bianconeri sinds hij een kind was. In Italië ontdekte hij hoe exceptioneel deze club is.'

'Koopmeiners verandert Juve', ziet La Gazzetto dello Sport. De krant schrijft Koop, zoals de Italianen hem noemen, meteen de basis in voor de wedstrijd tegen Empoli, komende zaterdag. 'Hij begon de persconferentie in het Italiaans ("Buongiorno a tutti e benvenuti") en ging in het Engels verder om zijn woorden zorgvuldig te kunnen kiezen.' De Oranje-international was met bijna 55 miljoen euro de duurste aankoop dit seizoen van De Oude Dame.

Na het uitduel met Empoli begint ook voor De Oude Dame de Champions League. Op 17 september ontvangt de ploeg van Thiago Motta PSV. Dat betekent voor Koopmeiners meteen een treffen met Oranje-collega's als Jerdy Schouten en Joey Veerman.

Lees hier over de financiële verhoudingen tussen Juventus en PSV.

Empoli
Empoli
0 - 0
Juventus
Juventus
Juventus
Juventus
3 - 1
PSV
PSV
Koop player, Juve ideaal: ik hou van druk.
© Corriere dello Sport
Koop player, Juve ideaal: ik hou van druk.
Alles voor Juve
© Tuttosport
Alles voor Juve
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.