Italië kan niet wachten op de doorbraak van zestienjarig toptalent

Reacties

Francesco Camarda (16) blijft AC Milan trouw. Het Italiaanse toptalent zette zaterdag zijn krabbel onder een contract tot de zomer van 2027. De Rossoneri houden hem zo uit handen van een aantal Europese topclubs.

Italië kan niet wachten op de doorbraak van zestienjarig toptalent

Camarda staat bekend als misschien wel het allergrootste talent uit Italië. In november debuteerde hij op vijftienjarige leeftijd (!) in de hoofdmacht van Milan in het thuisduel met Fiorentina. Daarmee werd hij de jongste speler aller tijden in de Serie A. Camarda mocht afgelopen seizoen daarna nog een keertje invallen bij Milan, thuis tegen Frosinone.

Dat was overigens niet de eerste keer dat Camarda het nieuws haalde. Zo’n drie jaar geleden gingen zijn statistieken in de jeugd van Milan al viraal. De jonge Camarda had in drie seizoenen liefst 483 doelpunten gemaakt. Dat is een gemiddelde van zo’n vijf doelpunten per wedstrijd.

Camarda zette zijn groei door en dat bleef niet onopgemerkt. Bij de Onder-19 van Milan was Camarda vorig seizoen goed voor veertien doelpunten. Onder anderen Manchester City en Chelsea probeerden Camarda te verleiden tot een stap naar het buitenland, maar de jonge aanvalsleider bleef liever in Italië. Camarda moet komend seizoen de spits worden van Milan Futuro, oftewel de Onder-23 van de Milanezen. Die ploeg gaat voor het eerst spelen in de Serie C, het derde niveau van Italië.

Momenteel is Camarda met Italië actief op het EK Onder-19. Hij is de jongste speler op het toernooi, maar van druk heeft hij ogenschijnlijk geen last. Camarda maakte in de groepswedstrijd tegen gastland Noord-Ierland twee doelpunten en hielp Italië zo aan de zege. Eerder deze zomer won Camarda met Italië Onder-17 ook al het EK. In vijf wedstrijden was hij goed voor vier doelpunten, inclusief twee treffers in de finale tegen Portugal.

Niet alleen fans van Milan zullen de prestaties van Camarda nauwlettend volgen. Het nationale elftal van Italië snakt al jaren naar een écht goede spits. Ciro Immobile lijkt zijn laatste wedstrijden voor de Azzurri gespeeld te hebben, ook Gianluca Scamacca, Giacomo Raspadori en Mateo Retegui hebben nog geen potten kunnen breken. Op het EK in Duitsland afgelopen zomer werd Italië, mede door het ontbreken van een topspits, door Zwitserland uitgeschakeld in de achtste finale. In Italië kan men dan ook niet wachten op de doorbraak van Camarda.

Bekijk hier al onze video's
Meer F. Camarda
Meer over F. Camarda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.