Anticlimax: VAR verpest 'mooiste gevoel van mijn leven' voor recorddebutant

Reacties

Francesco Camarda kroonde zich dinsdagavond tot de jongste Italiaanse speler ooit in de Champions League. Heel even leek die avond nóg mooier te worden, maar de VAR was onverbiddelijk.

Anticlimax: VAR verpest 'mooiste gevoel van mijn leven' voor recorddebutant
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
3 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Het was een veelbewogen avond voor Camarda. Met nog een kwartier op de klok verving hij Alvaro Morata. Daarmee werd hij de jongste Italiaan ooit in het miljardenbal. 'De grote hoop van het Italiaanse voetbal' stootte met zijn 16 jaar en 226 dagen Moise Kean van de troon.

De camera's schakelden naar zijn moeder, die op de tribune zat. Tot tranen geroerd door dit unicum zag zij hoe de avond heel even veranderde in een sprookje. Bij een 3-1 voorsprong voor AC Milan torende haar zoon machtig boven alle andere voetballers uit en knikte raak: 4-1.

San Siro ontplofte. Camarda zwaaide met zijn shirt. Ploeggenoten hesen hem op de schouders en paradeerden rond met het talent als een keizer. Camarda was de jongste doelpuntenmaker in de Champions League ooit. Heel even. Tot de VAR ingreep: Camarda stond buitenspel. Zijn avond eindigde met één record en een gele kaart omdat hij zijn shirt had uitgetrokken.

Het mocht de pret niet drukken bij de piepjonge spits. 'Ik ben heel trots op dit record', jubelde hij. 'Het motiveert me om nóg meer te geven en beter te worden. Zodat ik vaker dit soort avonden kan beleven.'

'Die goal? Dat was het mooiste gevoel van mijn leven, tot de VAR me voor de gek hield. Ja, dat is een flinke teleurstelling maar soort dingen gebeuren. Maar ik wil door. Dit is de mooiste dag van mijn sportcarrière en heb er eigenlijk nog geen woorden voor. Hier droom je van als kind. Dit is de verbeelding in je hoofd en in de speeltuin.'

Ook coach Paolo Fonseca had het te doen met het talent. 'Hij had het verdiend. Het was een heel mooi moment geweest. Maar hij gaat nog heel veel scoren in de toekomst, dit is pas het begin', verzekerde de Portugees.

Voor Camarda was het zijn derde optreden voor de hoofdmacht voor Milan. Op 25 november 2023 werd hij tegen Fiorentina ook al de jongste speler ooit in de Serie A. Toen was de spits 15 jaar en 260 dagen oud.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer F. Camarda
Meer over F. Camarda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.