Reijnders in voetsporen Van Basten en Seedorf: 'Ik droomde hiervan'

Reacties

Voor Tijjani Reijnders werd een droom dinsdagavond werkelijkheid. De voormalige AZ-speler scoorde twee keer tegen Club Brugge en schaarde zich daarmee in een illuster rijtje.

Reijnders in voetsporen Van Basten en Seedorf: 'Ik droomde hiervan'
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
3 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Reijnders trad in de voetsporen van Marco van Basten en Clarence Seedorf. De 26-jarige middenvelder werd de derde Nederlander in dienst van AC MIlan die minimaal twee keer wist te scoren in een Champions League-wedstrijd voor I Rossoneri.

'Ik droomde van dit moment. In de eerste helft waren we niet op niveau, maar na het tegendoelpunt werden we wakker. Ik speelde iets meer naar voren, maar ik speel graag lager om meer betrokken te zijn', glunderde Reijnders, die ook voor de camera van Ziggo Sport verscheen. 'Ik heb er even op moeten wachten, maar het is een geweldig gevoel om twee keer te scoren in een wedstrijd en al helemaal in de Champions League. Ze serveren hem twee keer perfect en ik kan twee keer binnenschuiven.'

'Met de eerste bal die werd aangeraakt, stuurde Okafor Reijnders op het doel af en kort daarna deed Chukwueze hem dat na. De Nederlander, die twee keer scoorde, is een opbloeiende ster', schrijft La Gazzetta dello Sport over Reijnders. 'Een avond om nooit te vergeten voor het Nederlandse genie', gaat Calciomercato nog een stapje verder. 'Tijjani maakt San Siro gek van vreugde.'

Voor Reijnders waren het zijn eerste twee doelpunten van het seizoen. In elf wedstrijden wist hij ook twee assists te leveren.

Alles over de Champions League

We bundelen het laatste Champions League-nieuws op onze Champions League -pagina. Van PSV, tot Feyenoord en de topfavorieten, alles komt voorbij. Alle wedstrijden zijn ook hier te vinden.
UEFA Champions League

Stand UEFA Champions League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
19
Barcelona
2
1
0
1
6-2
+4
3
20
Girona
3
1
0
2
4-4
0
3
21
AC Milan
3
1
0
2
4-5
-1
3
22
Lille
2
1
0
1
1-2
-1
3
23
Celtic
2
1
0
1
6-8
-2
3
* Actueel tot en met 23 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.