Italië selecteert Balotelli voor duel met Nederlands elftal

Cesare Prandelli heeft zijn selectie voor de oefeninterland van woensdag met Oranje bekend gemaakt. De Italiaanse bondscoach ruimde plaats in voor onder andere Mario Balotelli (op de foto met de eveneens opgeroepen Stephan El Shaarawy), die afgelopen week zijn overgang naar AC Milan afrondde.

Italië selecteert Balotelli voor duel met Nederlands elftal

Ook doelman Federico Marchetti (Lazio) en Davide Santon (Newcastle United) maken hun opwachting in het Italiaanse keurkorps. Marchetti mag zich zodoende voor het eerst sinds het WK van 2010 weer eens melden bij de Azzurri.

Overigens debuteert Balotelli zondagavond onverwacht al als basisspeler bij AC Milan. Door het op het laatste moment afhaken van Giampaolo Pazzini krijgt de veelbesproken aanvaller in het duel met Udinese vanaf het eerste moment de kans om zijn waarde te bewijzen voor de Milanese grootmacht.

Ethische codePrandelli heeft opvallend genoeg Leonardo Bonucci niet opgeroepen. Prandelli beroept zich wederom, zoals al vaker in het verleden, op een ethische code. De keuzeheer vindt dat de Juventus-verdediger die niet heeft nageleefd door vorige week woest te ageren na een besluit van de arbitrage.

DoelBuffon (Juventus), De Sanctis (Napoli), Marchetti (Lazio), Sirigu (Paris Saint-Germain);

VerdedigingAbate (AC Milan), Astori (Cagliari), Barzagli (Juventus), Gastaldello (Sampdoria), Peluso (Juventus), Ranocchia (Internazionale), Santon (Newcastle United);

Middenveld Candreva (Lazio), De Rossi (AS Roma), Diamanti (Bologna), Florenzi (AS Roma), Giaccherini (Juventus), Montolivo (AC Milan), Nocerino (AC Milan), Pirlo (Juventus), Verratti (Paris Saint- Germain);

Aanval: Balotelli (AC Milan), El Shaarawy (AC Milan), Gilardino (Bologna), Giovinco (Juventus), Osvaldo (AS Roma).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen