Nederland vindt jeugd-EK belangrijker dan de Italianen

Cesare Prandelli (foto) geeft komende zomer de voorkeur aan het toernooi om de Confederations Cup in Brazilië. De bondscoach van Italië vindt dat toernooi belangrijker dan het jeugd-EK in Israël. De KNVB geeft de voorkeur aan het eindtoernooi in het Midden-Oosten in plaats van een geplande oefentrip van Oranje naar Azië.

Nederland vindt jeugd-EK belangrijker dan de Italianen

Italië doet in de zomer mee aan het toernooi in Brazilië, dat geldt als een opwarmer voor het WK een jaar later. Op het toernooi om de Confederations Cup komen alle continentale kampioenen uit. Italië is als vice-Europees kampioen aanwezig, omdat Spanje zich al als wereldkampioen plaatste.

Prandelli staat bijvoorbeeld de jonge talenten Stephan El Shaarawy en Marco Verratti niet af aan Jong Italië. 'Natuurlijk is het EK voor de jeugd belangrijk, maar de nationale A-ploeg blijft op nummer één staan', aldus de keuzeheer van Italië. 'Ik moet nog met de coach van Jong Italië (Devis Mangia, red.) praten, maar ik ga er wel vanuit dat El Shaarawy en Verratti gewoon bij mij spelen die periode.'

De KNVB geeft de prioriteit aan het eindtoernooi in Israël. De kans is groot dat bondscoach Louis van Gaal enkele A-internationals niet oproept voor de oefentrip van het 'grote' Oranje naar Indonesië, maar af zal staan aan de jeugdploeg van bondscoach Cor Pot.

Meest in het oog springende namen die eventueel af zullen reizen naar Israël zijn Kevin Strootman, Luuk de Jong en Jeffrey Bruma. Alle drie de spelers speelden al meerdere wedstrijden in het Nederlands elftal, maar gaven aan graag uit te komen op het jeugd-EK van komende zomer.

Jong Oranje zit op het jeugd-EK in Israël niet in dezelfde groep als de talenten van Italië. De ploeg van trainer Cor Pot is ingedeeld in poule B met Duitsland, Rusland en Spanje.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen