Jansen mogelijk tegen Nederlandse club na late thriller met Ferencváros

Het Ferencváros van trainer Pascal Jansen heeft zich donderdag na een ware thriller geplaatst voor de hoofdfase van de Europa League. De Hongaarse ploeg won na strafschoppen van het Bosnische Borac. Ferencváros is in de hoofdfase een van de mogelijke tegenstanders van de Nederlandse deelnemers: Ajax, AZ en FC Twente.

Borac Banja Luka
ns
1 - 1
Ferencváros
Ferencváros

Ferencváros speelde vorige week in eigen huis doelpuntloos gelijk tegen Borac en donderdag stond in de return na negentig minuten dezelfde stand op het scorebord. Een verlenging werd zo onafwendbaar. Met Mats Knoester, Philippe Rommens en basisdebutant Virgil Misidjan in de gelederen kwamen de Hongaren vervolgens op achterstand door een eigen doelpunt van Ibrahim Cissé.

Even leek Ferencváros veroordeeld tot de Conference League, maar door een benutte penalty van Barnabás Varga stond het na 120 minuten toch 1-1. De invaller gaf het goede voorbeeld voor de strafschoppenreeks die volgde, maar Rommens volgde dat voorbeeld niet. De van Go Ahead Eagles overgekomen middenvelder faalde bij de eerste Hongaarse poging, maar zag drie ploeggenoten daarna wel scoren. Doordat Borac drie keer miste, ging Ferencváros door.

Zo staat Jansen met Ferencváros in de hoofdfase van de Europa League, waarvoor vrijdagmiddag wordt geloot. De Hongaren komen net als Jansens vorige werkgever AZ in pot 2 terecht. Ajax zit in pot 1 en FC Twente in pot 4. De loting begint om 13.00 uur.