Janssen opvolger Pastoor bij NEC, De Gier assistent

Anton Janssen is bij NEC de opvolger van de onlangs ontslagen Alex Pastoor. De vijftigjarige clubman treedt per direct in dienst, tekent een contract voor twee jaar en krijgt assistentie van Jack de Gier.

Janssen opvolger Pastoor bij NEC, De Gier assistent

Janssen was in het seizoen 2011/12 nog stagiair bij NEC onder de destijds net vastgelegde Pastoor. Daarvoor werkte hij in de voetbalacademie als trainer van de A1. Vorig jaar koos Janssen, in het verleden elf seizoenen actief voor de Nijmegenaren, er echter voor om met een carrière als hoofdtrainer te beginnen bij FC Oss.

De Gier, in het verleden al ploeggenoot van Janssen bij NEC, zal de nieuwe hoofdtrainer gaan assisteren naast Ron de Groot en Wilfried Brookhuis, die het vertrek van Pastoor de afgelopen week als tandem opvingen. De Gier werkte eerder al als hoofdtrainer van Jong NEC/FC Oss en begeleidde ook de spitsen van de hoofdmacht al. Onder hen Björn Vleminckx, die mede dankzij de tips van De Gier Eredivisie-topscorer werd in 2010/11.

Met de aanstelling van Janssen en De Gier voegt NEC twee echte clubmensen toe aan de trainersstaf. 'Beide heren kennen de club goed en ademen de clubcultuur. Zij passen dan ook uitstekend bij de visie en werkwijze  van NEC. Met Janssen en zijn assistenten De Gier, De Groot en Brookhuis hebben wij in onze ogen de juiste personen bij NEC, die inhoud geven aan alle facetten die vandaag de dag van Eredivisie-trainers gevraagd worden', stelt technisch directeur Edo Ophof op de clubwebsite.

Met de komst van Janssen en De Gier moet NEC de slechte competitiestart onder Pastoor doen vergeten. NEC staat na vier speelronden gedeeld laatste met NAC Breda na klinkende nederlagen tegen FC Groningen (1-4), PSV (0-5) en PEC Zwolle (1-5). Die laatste verliespartij betekende het ontslag van Pastoor, waarna NEC afgelopen weekend onder leiding van De Groot en Brookhuis een 2-0 voorsprong weggaf tegen RKC Waalwijk (2-2).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen