John steelt show met goal, Kuijt en Hiddink ronde verder

Ola John heeft met een fantastisch doelpunt zijn steentje bijgedragen aan de overwinning van Benfica op Bayer Leverkusen. Fenerbahçe was in een leeg stadion met 1-0 te sterk voor BATE, terwijl FC Anzhi gelijkspeelde tegen Hannover 96, zonder consequenties.

Benfica - Bayer Leverkusen 2-1Nicolás Gaitán zorgde voor het eerste gevaar voor Benfica. De Argentijn kreeg een grote kans op de openingstreffer, maar slaagde er niet in de bal in het net te koppen. De Duitsers kregen echter ook kansen; Stefan Kiessling zag zijn doelpunt vanwege buitenspel worden afgekeurd.

Leverkusen bleef gevaarlijk, aangezien ook Andre Schürrle dicht bij een doelpunt was. Zijn inzet belandde op de paal. Uiteindelijk viel het eerste doelpunt voor de thuisclub, en ook nog eens op zeer fraaie wijze.

Ola John kreeg in de zestigste minuut de bal aan de linkerkant van het veld in zijn bezit en trok met twee fraaie schijnbewegingen het strafschopgebied in. Zijn afronding was vervolgens van pure klasse. Met de binnenkant mikte de voormalig aanvaller van FC Twente de bal in de kruising.

Gezien het feit dat de wedstrijd in Leverkusen met 0-1 was gewonnen, werd het voor de Duitsers heel erg lastig nog voor een stunt te zorgen. Wel was de ploeg daar dicht bij, toen Andre Schürrle een kwartier voor tijd de gelijkmaker liet aantekenen.

Lang mocht Leverkusen niet hopen: twee minuten later zette Nemanja Matic Benfica met een tegendraadse trefzekere kopbal op 2-1, wat tevens de eindstand was.

Fenerbahçe - BATE Borisov 1-0Doordat de wedstrijd in Wit-Rusland doelpuntloos was geëindigd, moesten beide teams een goal maken. De bezoekers stonden na twintig minuten al voor een zware taak, doordat Dzmitry Baha binnen vier minuten twee gele kaarten verzamelde en dus het veld moest verlaten.

Met tien man was BATE niet in staat om Fenerbahçe te imponeren. Desondanks had de Turkse topploeg, waar Dirk Kuijt in de basis startte, moeite tegen de tien man van BATE. Op slag van rust kwam het elftal op voorsprong door een overtreding van doelman Andrey Harbunow op Moussa Sow.

Cristian mocht vervolgens aantreden vanaf elf meter en faalde niet. In de tweede helft vielen geen doelpunten meer, waardoor Fenerbahçe zich heeft geplaatst voor de achtste finales van de Europa League.

In de tweede helft kreeg Fenerbahçe, dat in een leeg stadion speelde vanwege een straf van de UEFA, het alsnog lastig. Philipp Rudik kreeg een uitgelezen mogelijkheid de stand gelijk te trekken, maar schoot de bal naast.

Hannover 96 - FC Anzhi 1-1FC Anzhi is op bezoek bij Hannover 96 niet tot een overwinning gekomen (1-1). Het elftal van trainer Guus Hiddink hoefde zich er niet druk over te maken, aangezien de wedstrijd in Rusland met 3-0 werd gewonnen.

In de beginfase was Anzhi de bovenliggende partij, wat resulteerde in een aantal grote kansen voor Samuel Eto'o. De Kameroener deed twee kapbewegingen waarmee hij zich door de Hannover-defensie worstelde en schoot vervolgens snoeihard naast.

Uiteindelijk was Sergio Pinto twintig minuten voor tijd trefzeker, maar gold die goal slechts als eredoelpunt. Hannover wist het duel ook niet te winnen, omdat Lacina Traoré in de negende minuut van de blessuretijd trefzeker was: 1-1.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.