Jol vraagt PSV bedenktijd, Rutten mag niet

Een delegatie van PSV heeft woensdag al met Martin Jol gesproken over de functie van hoofdcoach bij de Eindhovense club. Naar verluidt praten beide partijen volgende week verder.

Jol vraagt PSV bedenktijd, Rutten mag niet

'Ik ga het niet ontkennen', reageerde algemeen directeur Jan Reker desgevraagd in het Eindhovens Dagblad op de vraag of hij in Londen met Jol heeft gesproken. Volgens de regionale krant verbleef Reker met president commissaris Frits Schuitema in de Engelse hoofdstad.

Jol zou de PSV-top om bedenktijd hebben gevraagd. Zijn ontslag bij Tottenham Hotspur is nog niet afgewikkeld. Onduidelijk is of de Londense club de afkoopsom wel wil betalen als Jol direct aan de slag gaat bij een nieuwe werkgever.

PSV is op zoek naar een nieuwe trainer, nadat Ronald Koeman woensdag was ingegaan op een aanbieding van Valencia. Jol geldt als belangrijkste kandidaat, maar in het geruchtencircuit zingen ook andere namen rond.

Vanuit Duitsland liet Hamburger SV al weten dat er geen sprake van kan zijn dat Huub Stevens terugkeert naar PSV. Hij was eerder jeugdtrainer in Eindhoven. Vanuit Enschede volgde eenzelfde reactie aangaande Fred Rutten, die eerder als hoofd opleidingen en assistent-trainer fungeerde bij PSV.

'Ik heb de indruk dat Rutten positief staat tegenover een langer verblijf', zegt FC Twente-voorzitter Joop Munsterman in De Twentse Courant Tubantia. 'Wij willen niet dat de trainer een passant is. We nemen een voorbeeld aan clubs als Manchester United, Liverpool en Arsenal die vele jaren met dezelfde technische staf werken, met de sterkste man in de top.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen