Jong Italië klopt Oekraïne in blessuretijd

En weer sloeg Italië toe in blessuretijd. Waar afgelopen woensdag Denemarken de zege verspeelde, pakten de Azzurri tegen Oekraïne de winst in de toegevoegde tijd: 1-0.

In de 93ste minuut was het Giorgio Chiellini die het duel besliste. Achterover vallend kopte hij heel beheerst raak na een vrije trap van Alessandro Potenza. Het bleek genoeg voor de overwinning.

Als er in Agueda een ploeg het verdiende te winnen, dan was het Italië. Niet dat de ploeg van bondscoach Claudio Gentile zo super voetbalde, maar gedurende de negentig minuten hadden zijn spelers het meeste initiatief, waren zij het meest dreigend en leken zij écht voor de winst te willen gaan, tegenover Oekraïne dat zoals altijd achterover leunde en gokte op een succesvolle uitbraak.

Lange tijd leek het bij vlagen boeiende duel te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel. Rolando Bianchi kopte in de eerste helft bijna raak, ware het dat Grigori Jarmash op de doellijn al koppend redde. En na rust was het Ruslan Fomin die een keer gevaarlijk op het Italiaanse doel kopte. Doelman Gianluca Curci redde echter.

Door de winst van Italië weet Jong Oranje dat het maandag móét winnen om zich te plaatsen voor de halve finale. Elke andere uitslag betekent dat Foppe de Haan en zijn mannen hun koffers kunnen pakken en het vliegtuig terug moeten opzoeken.