Jong PSV maakt internationale status wederom waar met triomf op Liverpool

Jong PSV is de nieuwe editie van de Premier League International Cup begonnen met een ruime overwinning op het beloftenelftal van Liverpool. Woensdagavond werd het op de Liverpool Academy liefst 0-4.

Voor de Eindhovense talenten was de ruime overwinning op de topclub een volgend statement in het internationale voetbal. Tijdens de vorige twee edities van de Premier League International Cup haalde Jong PSV de finale. Eerder dit jaar werd er verloren van Crystal Palace, in 2023 werd de club uit Londen juist verslagen in de finale. Dante Sealy, Jason van Duiven en Simon Colyn maakten toen de goals in de 1-3 overwinning.

Woensdag ging het dus ook hard in Engeland. Bij rust stond het al 0-2 door doelpunten van Tay Abed en Jesper Uneken (hoofdfoto), in de tweede helft voegde Uneken een tweede goal aan zijn totaal toe. De aanvaller was vorig seizoen ook al goed voor een doelpunt in de Premier League International Cup. Tussen de goals van Uneken was Isaac Babadi trefzeker.

De Premier League International Cup is een toernooi voor spelers onder de 23 jaar. De helft van het deelnemersveld bestaat uit Engelse clubs, buitenlandse clubs worden uitgenodigd door de Premier League om mee te doen aan de competitie. Dit jaar doet naast Jong PSV ook Jong Ajax mee aan het toernooi. In voorgaande edities gaf Feyenoord nog acte de présence.

PSV speelt deze editie nog tegen Fulham, Norwich City en Manchester United. Ajax treft met Reading, Nottingham Forest, Wolverhampton Wanderers en Tottenham Hotspur ook vier Engelse tegenstanders.