'Jubilerende Kuijt is de droom van elke coach'

Dirk Kuijt kan vanavond in de laatste voorronde van de Champions League tegen Standard Luik na ruim twee seizoenen zijn honderdste wedstrijd in het shirt van Liverpool spelen. Op zich is die century niets bijzonders, omdat 184 spelers hem zijn voorgegaan bij The Reds. Toch vindt manager Rafael Benítez dat Kuijt een eervolle vermelding verdient.

'Jubilerende Kuijt is de droom van elke coach'

'Hij is een erg, erg goede speler voor iedere ploeg', begon de Spanjaard zijn lofzang op Kuijt op de website van Liverpool. 'Dirk is een fantastische prof die doelpunten kan maken en geweldig hard werkt. Hij is ook een voorbeeldige ploeggenoot. Iemand als hij zou iedere trainer wel willen hebben. Dirk is dezelfde in elke wedstrijd en op iedere training: een heel goede prof en een aardige gozer.'

Ook Fernando Torres kan een kleine mijlpaal bereiken. De Spaanse spits heeft nog één optreden nodig om op vijftig duels in het rood van Liverpool te staan. Slechts één speler scoorde vaker dan El Niño in zijn eerste vijftig wedstrijden bij Liverpool. George Allan maakte er 41, Torres staat op 34 goals in de 49 duels tot nog toe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen