'Justitie vermoedt fraude bij Ballon d'Or-winst Messi in 2021'

Reacties

Volgens de Franse kwaliteitskrant Le Monde onderzoekt de Franse justitie of er bij de uitreiking van de Ballon d'Or in 2021 gesjoemeld is. Lionel Messi won destijds de Gouden Bal, maar de kans bestaat dat hem die afgepakt wordt.

'Justitie vermoedt fraude bij Ballon d'Or-winst Messi in 2021'
© Pro Shots

De Ballon d'Or wordt georganiseerd door magazine France Football en uitgereikt op basis van stemmen, maar Le Monde schrijft dat zijn oude club Paris Saint-Germain mogelijk gelobbyd heeft om zoveel mogelijk stemmen naar Messi te laten gaan. Pascal Ferré, oud-hoofdredacteur van France Football, zou van PSG cadeaus hebben gekregen, terwijl voormalig hoofd communicatie Jean-Martial Ribes van PSG eerder aangeklaagd is wegens 'corruptie en beïnvloeding'. Hij zou gelobbyd hebben om Messi de Gouden Bal te laten winnen. Ook kreeg hij wedstrijdkaartjes en werden de reis- en verblijfkosten tijdens het WK voor clubteams in Qatar vergoed.

Het winnen van de Gouden Bal levert clubs veel positieve aandacht op. In het geval van PSG was dat niet anders, daarom kwam het de club niet slecht uit dat Messi tegen Kylian Mbappé speelde in de finale van het WK: beiden speelden destijds voor PSG. Nu blijkt dat er mogelijk gesjoemeld is met het aantal stemmen op Messi in 2021. Om de Ballon d'Or-winst van toen was veel te doen, omdat velen vonden dat Robert Lewandowski de prijs had moeten winnen en Messi dat seizoen helemaal niet zo goed was.

De Franse justitie stuitte per toeval op de Messi-zaak, want aanvankelijk werd mogelijke belastingontduiking onderzocht bij de omstreden transfer van Neymar naar PSG. Tijdens het onderzoek stuitte het OM ook op andere zaken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.