Juve houdt schade beperkt op Anfield Road

Liverpool blijft uitstekend presteren in de Champions League. De Engelsen wonnen in eigen huis met 2-1 van Juventus, dat dankzij de uitgoal nog leeft.

Het venijn van Liverpool zat hem in het eerste half uur. Na tien minuten opende Sami Hyypiä de score. De voormalige speler van Willem II schoot met een volley bij de tweede paal raak nadat Luis García een hoekschop had verlengd.

Diezelfde Spanjaard zorgde een kwartier later voor de 2-0. En hoe. Op aangeven van Anthony Le Tallec twijfelde Luis García geen moment. Van twintig meter haalde hij verwoestend uit en zag zijn inzet over Gianluigi Buffon in het doel zeilen.

Met de twee snelle goals was de koek wel zo'n beetje op voor de thuisploeg. Juventus nam het initiatief over. Zlatan Ibrahimovic was dicht bij een treffer maar schoot met links op de paal. Alessandro Del Piero stuitte even later op de negentienjarige doelman Scott Carson.

Na rust viel het logische Italiaanse doelpunt alsnog. Fabio Cannavaro kopte in en de tot dan toe uitblinkende Carson greep halfslachtig in: 2-1. In het vervolg bleef Liverpool overeind, waardoor het volgende week in Turijn nog volop in de race is voor de halve finale van de Champions League.