Juve, Inter en Fiorentina winnen alle drie nipt

De drie toppers van de Serie A die zondagmiddag in actie kwamen, deden het zuinigjes, maar wonnen wel.

Juventus-Udinese 1-0
De koploper boekte een benauwde zege en dat terwijl Udinese in de 35ste minuut al middenvelder Sulley Ali Muntari kwijt was geraakt na zijn tweede gele kaart. Maar uitgezonderd een kopbal van Zlatan Ibrahimovic op de paal, was de Oude Dame weinig gevaarlijk.

In de zeventigste minuut pakte Juventus dan toch de leiding, al had Udinese's doelman Morgan De Sanctis eerst nog enkele fraaie reddingen verricht. Invaller Alessandro Del Piero scoorde met een volley op aangeven van Gianluca Zambrotta, en deed dat ogenschijnlijk vanuit buitenspelpositie. In de slotfase moesten de bianconeri uit Turijn nog bibberen. Zo haalde Fabio Cannavaro nog een inzet van José Luis Vidigal van de lijn.

Internazionale-Chievo 1-0
Inter blijft de belangrijkste belager van Juventus. Julio Ricardo Cruz tekende voor de enige treffer in het Giuseppe Meazza. De Argentijn scoorde al na zeven minuten, door de bal binnen te werken nadat een vrije trap van Luis Figo de paal had geraakt. De nerazzurri speelden eenvoudig de negentig minuten vol, want de ploeg van coach Roberto Mancini was veel te sterk voor Chievo.

Fiorentina-Lecce 1-0
Ook de club uit Florence pakte drie punten. Luca Toni maakte in de 37ste minuut de enige maar ook dikverdiende treffer. Met zijn linker klopte hij doelman Francesco Benussi na een voorzet van Martin Jørgensen.

Livorno-Messina 2-2
Livorno verzuimde optimaal te profiteren van de nederlaag van concurrent Chievo. Halverwege de tweede helft leidde de thuisploeg nog met 2-0 dankzij twee goals van Christiano Lucarelli. Maar in extremis kwam Messina alsnog langszij via twee benutte strafschoppen van Arturo Di Napoli. De gelijkmaker schoot hij in de vijfde minuut van blessuretijd binnen na hands van Alessandro Grandoni. En dat terwijl in de 84ste minuut nog Messina's Filippo Christante van het veld was gestuurd.