'Juve laat duo naar Spurs gaan en wil zelf nog zaken doen met Gladbach'

Reacties

Juventus is na het aantrekken van topschutter Dusan Vlahovic nog niet klaar. De onttroonde kampioen van Italië wil ook het middenveld nog versterken en staat daarnaast op het punt om een dubbele deal met Tottenham Hotspur te sluiten.

'Juve laat duo naar Spurs gaan en wil zelf nog zaken doen met Gladbach'
© Pro Shots

Bij Spurs werkt met Fabio Paratici de voormalige technisch directeur van Juve. De Italiaan is al de hele maand bezig om manager Antonio Conte, natuurlijk ook een oude bekende in Turijn, zijn gewenste versterkingen te geven. Die lijken er nu dan eindelijk te komen, want Sky Sport Italia meldt dat vleugelaanvaller Dejan Kulusevski en middenvelder Rodrigo Bentancur op weg naar Londen zijn.

Met Kulusevski krijgt Conte zijn aanvallende versterking, nadat Adama Traoré een terugkeer bij Barcelona verkoos boven een transfer naar Spurs. De Zweedse international zou deze ochtend al op het vliegtuig stappen voor de medische keuring. Juve verhuurt hem voor vijf miljoen, in de zomer is er een optie tot koop van 35 miljoen euro als Tottenham zich plaatst voor de Champions League.

Ook op het middenveld krijgt Conte er met Bentancur waarschijnlijk een speler bij. De Uruguayaan zou voor circa twintig miljoen euro plus bonussen overkomen van Juve. Aston Villa wilde hem eveneens hebben, maar zijn voorkeur gaat uit naar Spurs. De vraag is wat dit betekent voor de komst van Sofyan Amrabat. De Marokkaanse middenvelder was eveneens in beeld als winterse versterking.

Tegenover het vertrek van Kulusevski en Bentancur staat mogelijk de komst van Denis Zakaria. Juve wil de Zwitserse middenvelder nog voor de deadline losweken bij Borussia Mönchengladbach. Zakaria heeft de Duitse club al laten weten zijn aflopende contract niet te verlengen en zou al persoonlijk akkoord zijn met De Oude Dame. Nu moet Gladbach alleen nog akkoord gaan met zijn transfer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer D. Zakaria
Meer over D. Zakaria
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.