Juventus en Inter blijven steken op gelijkspel

Puntverlies van koploper Juventus heeft het winnende AC Milan tot op tien punten van de koploper in de Serie A gebracht. Net als Juve speelde ook Internazionale gelijk.

Messina-Juventus 2-2Een spannende wedstrijd tussen middenmoter Messina en koploper Juventus. Al na drie minuten keek Juventus tegen een achterstand aan. Sergio Floccari zette de thuisclub met zijn eerste goal in de Serie A op voorsprong. Floccari kwam in de winterstop over van Rimini.

Juventus, met Alessandro Del Piero vanwege blessures noodgedwongen in de verdediging, kwam sterk terug in de wedstrijd. Nadat hij eerst nog een goede kans miste, zorgde Zlatan Ibrahimovic voor de gelijkmaker. De Zweed stond aan het einde van een fraaie combinatie tussen Del Piero, Mauro Camoranesi en Pavel Nedved.

Ondanks een tweede gele en dus rode kaart voor Fabio Cannavaro pakte Juve ook de leiding. Adrian Mutu benutte een strafschop. De numeriek minderheid kwam de koploper toch nog duur te staan. Opnieuw Floccari scoorde voor Messina, dat verrassend een punt overhield.

AC Milan-Cagliari 1-0Na negen doelpunten in de laatste twee wedstrijden, had Milan tegen Cagliari moeite het net te vinden. Filippo Inzaghi versierde een strafschop die door Alberto Gilardino werd verzilverd.

Livorno-Internazionale 0-0Inter stelde aan de vooravond van de confrontatie met Ajax hevig teleur. Niet eens het resultaat (Livorno draait knap mee in de subtop) als wel het spel van de Nerazzurri was matig.

Inter combineerde weinig en de spelers raakten geïrriteerd. Pierre Wome illustreerde dat het best door op de knie van David Balleri te gaan staan. De middenvelder van Livorno moest zich direct laten vervangen.

Op een paar kleine kansje voor Obafemi Martins na, kreeg Inter nauwelijks kansen en verdiende het de winst ook niet. De nummer twee van de Serie A mocht niet mopperen dat Cristiano Zanetti de bal in blessuretijd van de lijn haalde na een kopbal van Cesar Prates.