Juventus en Zlatan kloppen Roma en Mido

Juventus behield de koppositie door een 2-0 overwinning op AS Roma, de vorige ploeg van coach Fabio Capello.

Juventus en Zlatan kloppen Roma en Mido

Niet alleen voor Juventus-coach Capello was het een bijzondere ontmoeting. Ook voor drie ex-Ajacieden. De geblesseerde Cristian Chivu moest toekijken, zijn ploeggenoot Ahmed Hossam zat op de bank bij AS Roma en Zlatan Ibrahimovic startte in de basis bij de Turijnse opponent. De Zweed zou ook het meeste plezier beleven aan het duel.

Juventus zegevierde met 2-0 in het door hevige regen geteisterde Delle Alpi. Alessandro Del Piero bracht de bianconeri na een half uur op een 1-0 voorsprong. Hij passeerde doelman Carlo Zotti vanaf twintig meter nadat de bal via Zlatan Ibrahimovic en Mauro Camoranesi voor zijn voeten was beland.

Een kwartier voor het eindsignaal verdubbelde Marcelo Zalayeta de voorsprong van Juve. De Uruguayaan, die twee minuten eerder Del Piero had vervangen, profiteerde van voorbereidend werk van opnieuw Ibrahimovic, buffelde zich langs verdediger Matteo Ferrari en passeerde Zotti.

De zege kwam het sterker spelende Juventus toe. Bij Roma mocht probleemkind Antonio Cassano weer in de basis beginnen. De vorige duels had hij ontbroken vanwege een blessure. Zijn terugkeer mocht niet baten, evenals de geelrode kaart voor Juventus' middenvelder Emerson in de 89ste minuut.

Bekijk hier al onze video's