Juventus kan debuut Koopmeiners geen glans geven tegen Roma

Reacties

In de derde speelronde van het nieuwe Serie A-seizoen heeft Juventus voor het eerst punten laten liggen onder Thiago Motta. Teun Koopmeiners maakte bij de start van de tweede helft zijn debuut voor De Oude Dame. De Oranje-international viel verdienstelijk in, maar kon met zijn creativiteit ook niet het verschil maken tegen AS Roma.

Juventus kan debuut Koopmeiners geen glans geven tegen Roma
© Pro Shots
Juventus
Juventus
0 - 0
AS Roma
AS Roma

Het moment na bijna veertig minuten was tekenend voor hoe de wedstrijd tot dan toe was verlopen. Motta meldde zich aan de zijlijn en toonde zijn onvrede over het spel van zijn team. Uit de gebaren van de trainer was duidelijk op te maken dat hij vond dat het tempo te laag lag. Juventus had het Roma van Daniele De Rossi tot dan toe amper in de problemen gebracht. Vlak voor rust was er wel een kans voor Juve. Na goed combinatiespel met een rol voor onder anderen Kenan Yildiz kwam de bal bij Dusan Vlahovic. De goalgetter stuitte uit de voorzet op Roma-doelman Mile Svilar.

Motta deed halverwege een beroep op Koopmeiners om het tempo omhoog te krijgen. De 26-jarige Nederlander, die na lang te hebben moeten wachten is overgekomen van Atalanta, viel in voor Juan Cabal en debuteerde zo. Ex-Ajacied Francisco Conceição kwam ook binnen de lijnen voor zijn eerste speelminuten in het shirt van Juventus.

Koopmeiners ging direct een belangrijke rol spelen in het positiespel van de thuisploeg. Juve reeg de kansen niet aaneen, maar stichtte tenminste nog enig gevaar. Dat was van Roma niet te zeggen in het eerste halfuur na rust. Koopmeiners bracht Weston McKennie in het strafschopgebied in stelling, maar de Amerikaanse middenvelder ging te slordig met die kans om.

Mocht Peter Bosz hebben gekeken naar de avondwedstrijd in de Serie A, dan zal hij zich geen zorgen hebben gemaakt over de hoeveelheid kansen die komende Champions League-tegenstander van PSV creëerde. Dat waren er namelijk niet veel. Het slotoffensief van Juventus, dat op 17 september tegen de Eindhovenaren speelt, leverde ook weinig groot gevaar op. Roma koesterde de gelijke stand en sleepte het punt over de streep. De ploeg die op 23 januari in de Europa League tegenover AZ staat, heeft dit seizoen nog niet gewonnen in de Serie A.

Serie A

Stand Serie A 2024/2025

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Udinese
4
3
1
0
7-4
+3
10
2
Napoli
4
3
0
1
9-4
+5
9
3
Internazionale
4
2
2
0
9-3
+6
8
4
Juventus
4
2
2
0
6-0
+6
8
5
Torino
4
2
2
0
5-3
+2
8
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer T. Koopmeiners
Meer over T. Koopmeiners
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.