Juventus ontsnapt aan tweede nederlaag

Juventus ontsnapte op bezoek bij Cagliari in blessuretijd aan een nederlaag. Fiorentina klom op naar de vierde plaats door zelf te winnen van Treviso en het gelijkspel waarop AS Roma bleef steken tegen Palermo.

Cagliari-Juventus 1-1Cagliari was dicht bij een stunt. De benutte strafschop van David Suazo in de 44ste minuut bleef tot diep in blessuretijd het enige doelpunt van de wedstrijd. Fabio Cannavaro (foto) behoedde Juventus voor de tweede nederlaag van het seizoen door in blessuretijd uit een hoekschop van Mauro Camoranesi raak te koppen. Alessandro Del Piero had eerder verzuimd om vanaf de strafschopstip gelijk te maken.

Ondanks de late gelijkmaker ziet koploper Juventus de voorsprong op AC Milan slinken tot vijf punten. Er moeten nog vier speeldagen worden afgwerkt in de Serie A.

Palermo-AS Roma 3-3Palermo kende een ijzersterke comeback nadat het bij de rust nog tegen een 3-0 achterstand aan keek. In een tijdsbestek van zes minuten leek AS Roma de basis te leggen voor een belangrijke zege in de strijd om een plaats in de voorronde van de Champions League. Rodrigo Taddei opende de score in de 24ste minuut. Alessandro Mancini doelpuntte in de 29ste en de 30ste minuut voor 0-3. De Braziliaan benutte een strafschop en had een minuut later een fraaie hakbal in huis.

David Di Michele verzorgde vlak na rust de aansluitingstreffer. Door twee doelpunten van Simone Barone, waarvan een met een omhaal, sleepte Palermo onverwacht nog een punt uit het vuur.

Treviso-Fiorentina 1-3Tegen het al gedegradeerde Treviso maakte Fiorentina geen fout en klom het ten koste van AS Roma naar de vierde plaats. Luca Toni stond wederom op het scoreblad met zijn 28ste treffer van het seizoen. Nadat Marco Borriello nog gelijkmaakte namens Treviso, schonken goals van Christian Brocchi en invaller Riccardo Montolivo Fiorentina de winst.

Lazio Roma-Livorno 3-1Lazio zette een goede stap in de richting van kwalificatie voor het UEFA Cuptoernooi door concurrent Livorno te verslaan. Grote man aan de zijde de Romeinen was Goran Pandev. Met twee goals stelde hij de zege veilig nadat Livorno via Giuseppe Colucci eerst nog een 1-0 achterstand (Massimo Oddo benutte een strafschop) ongedaan had gemaakt.

Sampdoria-Parma 1-2Parma pikte in de slotminuut een overwinning mee op bezoek bij Sampdoria. Francesco Flachi had de thuisclub nog wel op voorsprong gezet. Bernardo Corradi maakte gelijk vanaf de strafschopstip. Het duel leek in 1-1 te eindigen totdat Mark Bresciano de bal vlak voor tijd voor de voeten kreeg en afdrukte voor 1-2.

Chievo-Messina 2-0Chievo deed goede zaken in de strijd om Europees voetbal. Na een kwartier bracht Franco Semioli de thuisclub op voorsprong. Ondanks dat Chievo meer dan een half uur met tien man moest spelen na een rode kaart voor Davide Mandelli, hield het stand. Victor Obinna tilde in blessuretijd de stand naar 2-0 door een strafschop te benutten die hij zelf had verdiend.

Reggina-Ascoli 2-0Ascoli maakte het Reggina niet echt moeilijk om drie punten bij te schrijven. Gaetano De Rosa en Nicola Amoruso bezorgden Reggina binnen een half uur een 2-0 voorsprong die het niet meer uit handen gaf. Met 38 punten uit 34 wedstrijden lijken beide ploegen zich te kunnen opmaken voor een nieuw seizoen in de Serie A.

Empoli-Siena 2-1Empoli nam mede door een doelpunt van topscorer Francesco Tavano een voorschot op lijfsbehoud. Siena scoorde pas in de 86ste minuut tegen via Erjon Bogdani en bleef met lege handen staan.

Lecce-Udinese 1-2Waar Lecce zich zo goed als zeker kan opmaken voor de Serie B, lijkt Udinese behouden te blijven voor het hoogste niveau. De gasten boekten een belangrijke zege in het degradatieduel. Antonio Di Natale nam na een uur spelen met een kopbal de winnende treffer voor zijn rekening.