Juventus zwaait Szczesny na zeven seizoenen uit

Reacties

Juventus heeft afscheid genomen van Wojciech Szczesny. Het nog één jaar doorlopende contract van de 34-jarige doelman is in onderling overleg ontbonden.

Juventus zwaait Szczesny na zeven seizoenen uit
© Pro Shots

Szczesny stond zeven seizoenen lang onder de lat bij Juventus. De doelman komt bij Arsenal vandaan en na een verhuurperiode aan AS Roma nam Juventus hem in 2017 voor ruim achttien miljoen euro over. Na zeven seizoenen staat de teller op 252 wedstrijden in het eerste elftal van de Italiaanse topclub, waarin hij honderd keer de nul hield. Daarin won hij drie keer de landstitel en één keer de beker.

In de Italiaanse media werd al langer gesproken over een vertrek. De doelman zou twijfelen tussen nog één keer een nieuw avontuur aangaan of zijn handschoenen aan de wilgen hangen. Szczesny was een van de beter verdienende spelers binnen de selectie van Juventus, waardoor de club bereid was om mee te werken aan een contractontbinding.

Eerder deze transferzomer zag de Pool, die 84 interlands voor het nationale team speelde, al een transfer naar Al-Nassr stuklopen.

Spelersprofiel

W. Szczęsny


Geboortedatum:
18 april 1990
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
Warszawa
Nationaliteit
Polen
Lengte:
1,95 m
Gewicht:
90 kg
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.