Kadioglu kijkt uit naar speciale kwartfinale: 'Oranje moet zeker bang zijn'

Reacties

Ferdi Kadioglu heeft er alle vertrouwen in dat Turkije via het Nederlands elftal naar de halve finale van het EK kan gaan. Voor de geboren Arnhemmer wordt de ontmoeting met Oranje, komende zaterdag in Berlijn, extra speciaal.

Kadioglu kijkt uit naar speciale kwartfinale: 'Oranje moet zeker bang zijn'
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
1 - 2
Turkije
Turkije

Kadioglu schakelde dinsdagavond met Turkije Oostenrijk uit in de achtste finales en nu wacht Oranje in de kwartfinales. De vleugelverdediger van Fenerbahçe kijkt enorm uit naar het duel met Nederland, waar hij is geboren en tot zijn achttiende bij NEC speelde. Ook kwam Kadioglu uit voor nationale jeugdteams: drie jaar geleden deed hij nog met Jong Oranje mee aan het EK Onder-21.

Twee jaar geleden debuteerde Kadioglu voor de Turkse nationale ploeg en de teller staat inmiddels op negentien interlands. 'Dit is geweldig, mijn eerste toernooi met Turkije en dan de kwartfinale bereiken. Het team heeft heel hard gevochten en veel energie erin gestopt. We zijn zo blij', zei Kadioglu tegen de NOS. 'Voor mij wordt het nu een heel speciale wedstrijd tegen Nederland. Dat wordt heel mooi.'

Onbevreesd
De Turks international speelt inmiddels zes jaar voor Fenerbahçe. 'Ik heb natuurlijk nog veel vrienden in Nederland. Ik heb net even op mijn telefoon gekeken en heb zoveel berichten gekregen. Mijn vrienden zijn vooral supporters van Turkije. Ik heb hen allemaal een shirt gegeven, dus die moeten ze aan als ze hier komen', vertelde Kadioglu al lachend.

'Nederland moet zeker bang zijn voor ons. Als je kijkt hoeveel energie wij in een wedstrijd stoppen. We creëren ook gevaarlijke kansen en verdedigend stond het ook aardig vandaag. We hebben superhard gevochten. We hebben ook de twaalfde man met de fans. Er wonen veel Turken in Duitsland, zij steunen ons ook heel erg. We willen nu ook het maximale halen, de weg naar de finale zou heel mooi zijn', aldus Kadioglu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.