Dubbel gevoel bij geschorste Kökcü: 'Ben het ondertussen gewend'

Reacties

Orkun Kökcü haalde dinsdagavond de kwartfinale van het EK met Turkije, maar moet het duel met zijn geboorteland Nederland aanstaande zaterdag missen door een schorsing. De middenvelder van Benfica had na afloop van de zege op Oostenrijk gemengde gevoelens.

Dubbel gevoel bij geschorste Kökcü: 'Ben het ondertussen gewend'
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
1 - 2
Turkije
Turkije

'Mijn eerste gevoel is blijdschap. Het is lang geleden dat we de groepsfase hebben overleefd, laat staan een kwartfinale halen. Maar het is natuurlijk ook een dubbel gevoel dat we tegen Nederland spelen en dat ik geschorst ben. Toch overheerst de blijdschap, en ik ben ervan overtuigd dat mijn teamgenoten een mooie wedstrijd op de mat zullen leggen tegen Nederland', vertelde Kökcü tegenover de NOS.

'We hebben heel veel kwaliteit. Het was niet altijd even goed, daar zijn we eerlijk in, maar we hebben de bladzijde omgeslagen en proberen om meer als een team te gaan spelen. Er zijn daar nog steeds verbeterpunten in, maar die spirit die we in het verleden hadden, die is wel weer terug. Dat is wat ons volk het liefste heeft, als we dat geven, zijn ze al snel tevreden', aldus de Haarlemmer die zaterdag geen rol van betekenis kan spelen. En daar baalt hij toch een beetje van.

'Zuur, maar ik ben het ondertussen gewend om leuke wedstrijden te missen', sprak Kökcü, die bijvoorbeeld pas in 2023 voor het eerst een Klassieker met Feyenoord in Amsterdam speelde. 'Ik had heel graag willen spelen. Dit was revanche op Oostenrijk, daar hebben we 6-1 van verloren. Ik wilde graag ook nog tegen Nederland spelen, want we hebben van hen ook eens met 6-1 op onze kloten gehad. Ik zal ze aan de zijlijn volgen. We weten dat Nederland een heel sterke tegenstander is.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Turkije
Meer over Turkije
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer O. Kökçü
Meer over O. Kökçü
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.