Man of the Match Kökcü voelt zich na lastige periode weer gelukkig bij Benfica

Reacties

Het zijn mooie dagen voor Orkun Kökcü bij Benfica. Woensdagavond verpletterden de Portugezen Atlético Madrid in de Champions League (4-0) en de ex-Feyenoorder kroonde zich tot Man of the Match. Na afloop kon hij het niet laten om Roger Schmidt een klein sneertje uit te delen.

Man of the Match Kökcü voelt zich na lastige periode weer gelukkig bij Benfica
© Pro Shots
Benfica
Benfica
4 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Na de eclatante zege verscheen Kökcü voor de camera's. 'Ik kan nu zeggen dat ik het fantastisch vind om hier te spelen', begon de middenvelder. 'Ik ben heel blij. Vorig jaar had ik het lastig. Nu hebben we een goed elftal, een goede technische staf en vandaag was een geweldige wedstrijd.' Een kleine sneer naar Roger Schmidt, die eind augustus werd ontslagen als trainer in Lissabon, en lang niet altijd een beroep deed op Kökcü.

'Maar nu wil ik geen slecht woord meer zeggen over de vorige trainer', ging Kökcü verder. 'Ik ben gefocust op de toekomst en kan alleen maar zeggen dat ik gelukkig ben in dit systeem. Het is nu fantastisch om hier voetballer te zijn.'

Schmidt werd opgevolgd door Bruno Lage. Sindsdien begon de Turkse international iedere wedstrijd in de basis en was hij goed voor drie goals en twee assists.

Simeone gefileerd
In de Spaanse media moet Atlético-trainer Diego Simeone het ontgelden. Marca was niet te spreken over het wisselbeleid: 'In de rust haalde hij Antoine Griezmann, Koke en Rodrigo De Paul eraf, dat zijn zelfs creatieve voetballers als Atlético besluit om niet te voetballen. Die verving hij door Connor Gallagher, Alexander Sørloth en… Javi Serrano!'

Tot overmaat van ramp zag de krant ook nog dat Simeone zijn zoon Giuliano in het veld bracht voor Julián Álvarez. 'De voormalig speler van Manchester City loopt rond als een verdwaalde ziel.' Het wisselbeleid was volgens de krant tekenend voor de wanprestatie van Los Colchoneros.

Simeone stak de hand na afloop in eigen boezem: 'Het plan werkte niet zoals we hoopten. De wissels brachten niet wat ze normaal doen. Maar de verantwoordelijkheid van deze nederlaag ligt bij de coach die de wissels doorvoert.'

Alles over de Champions League

We bundelen het laatste Champions League-nieuws op onze Champions League -pagina. Van PSV, tot Feyenoord en de topfavorieten, alles komt voorbij. Alle wedstrijden zijn ook hier te vinden.
UEFA Champions League

Stand UEFA Champions League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
2
2
0
0
10-1
+9
6
2
Brest
2
2
0
0
6-1
+5
6
3
Benfica
2
2
0
0
6-1
+5
6
4
Bayer Leverkusen
2
2
0
0
5-0
+5
6
* Actueel tot en met 3 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Benfica
Meer over Benfica
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer O. Kökçü
Meer over O. Kökçü
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.