Kadioglu krijgt nieuwe rol van Mourinho: 'Opnieuw een van de beste spelers'

Reacties

Fenerbahçe plaatste zich dinsdag ten koste van Lugano voor de derde voorronde van de Champions League. In het Şükrü Saracoğlustadion kreeg Ferdi Kadioglu een opvallende rol toebedeeld. De voormalig speler van NEC begon als linksbuiten. 

Kadioglu krijgt nieuwe rol van Mourinho: 'Opnieuw een van de beste spelers'
Fenerbahçe
Fenerbahçe
2 - 1
Lugano
Lugano

Na de benauwde zege in Zwitserland ging het ook in eigen huis niet vanzelf voor Fenerbahçe, dat Lugano met 2-1 versloeg. In tegenstelling tot vorige week begon Kadioglu in de basis. Het heenduel kwam nog te vroeg voor de Turkse international, die deze zomer ook op het EK actief was. In het Champions League-duel met Lugano begon Kadioglu niet als linksback, maar als linksbuiten.

Voor die positie trok Fenerbahçe onlangs Allan Saint-Maximin aan. De Franse aanvaller staat bekend om zijn snelheid, maar niet om zijn verdedigende arbeid. Vorig seizoen stond Dusan Tadic nog op de linkerflank. Mourinho posteerde de voormalig aanvoerder van Ajax in beide duels met Lugano echter op de rechterflank.

Het is bekend dat de Portugese trainer graag zekerheid inbouwt. Het schuiven met Kadioglu past in dat plaatje. 'Ferdi heeft slechts vijf of zes keer getraind, maar speelde tachtig minuten', complimenteerde Mourinho zijn speler. Kadioglu kwam in het heenduel met Lugano nog tot scoren, maar kon dit keer niet bijdragen aan een doelpunt.

Verdediger, middenvelder of aanvaller?
Het is de vraag welke positie Mourinho in gedachten heeft voor Kadioglu, die waar dan ook van grote waarde is van Fenerbahçe. Şenol Ustaömer, analist van de tv-zender A Spor, wees naar de tijd van Kadioglu in het shirt van NEC. 'Ik zou graag willen zien dat Mourinho Kadioglu op de plek van Krunic zet (als een van de drie middenvelders, red.). Dat heb ik hem in Nederland zien doen en dat vulde hij erg goed in.'

Ook Fanatik had ook oog voor de verrichtingen van Kadioglu in de voorhoede. 'Ferdi ging verder waar hij was gebleven. Verrassend genoeg begon hij aan de linkerkant in de aanval. Jayden Oosterwolde begon als linksback. Ferdi was opnieuw een van de beste spelers van het veld en oogstte lof met het gevaar dat hij stichtte.' Als het aan Sabah ligt, begint Kadioglu de volgende keer toch weer als linksback. 'Zoals altijd was Ferdi een van de belangrijkste spelers op het veld, maar als opkomende back kan hij meer gevaar stichten.'

Fenerbahçe speelt in de derde voorronde van de Champions League tegen Lille. Dinsdag staat het heenduel in het noorden van Frankrijk op het programma. Volgende week zaterdag begint Fener de Süper Lig met een thuiswedstrijd tegen Adana Demirspor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.