Kane is nog lang niet uitgevoetbald en stelt zeer ambitieus doel

Reacties

Harry Kane speelt dinsdag tegen Finland zijn honderdste interland en hij is van plan nog wel even door te gaan. Ondertussen heeft hij een bijzonder aantal interlandgoals voor ogen.

Kane is nog lang niet uitgevoetbald en stelt zeer ambitieus doel
© Pro Shots
Engeland
Engeland
2 - 0
Finland
Finland

Maandag vertelde Kane op de persconferentie van Engeland al vol bewondering te kijken naar Cristiano Ronaldo. De 39-jarige superster gaat maar door, en dat inspireert Kane. Na de persconferentie doet hij er in gesprek met The Guardian nog een schepje bovenop.

Kane kan zich dinsdag in een rij met negen anderen scharen: het rijtje van Engelsen met honderd caps. Gaandeweg pikte de spits al het nationale doelpuntenrecord mee: in 2023 passeerde hij Wayne Rooney op de topscorerslijst. Kane vertelt dat hij nooit de speler was waarvan iedereen dacht dat hij zou bereiken wat hij nu heeft bereikt.

Voorbeelden
Nu, op 31-jarige leeftijd, wil Hurri Kane nog meer. Hij herkent de gedrevenheid van Ronaldo bij zichzelf. 'En Tom Brady is ook een mooi voorbeeld. Die moest op 43-jarige leeftijd nog bewijzen dat hij goed genoeg was. Tot ik stop, zal ik ook zo'n mentaliteit hebben. Dat motiveert mij. Ik wil steeds bewijzen dat ik nóg beter kan.'

De top halen was één, vertelt de topscorer van Bayern München. Daar blijven is nog lastiger. 'Daarom heb ik ook zo veel respect voor Ronaldo en Messi. Die doen dat gewoon twintig jaar!'

100
Nu hij de grens van honderd interlands bijna heeft geslecht, kijkt Kane alvast vooruit. Hij wil door. Op de training verscheen hij op gouden schoenen, als knipoog naar de topscorersprijzen die hij verzamelt. Het nieuwe doel? Honderd interlanddoelpunten. Alleen Ronaldo (132), Lionel Messi (109) en Ali Daei (108) kregen dit voor elkaar. De Engelse aanvoerder staat op 66. Tegen Finland zal zijn vizier dus op scherp staan.

UEFA Nations League

Stand League B Groep 2 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Griekenland
2
2
0
0
5-0
+5
6
2
Engeland
2
2
0
0
4-0
+4
6
3
Ierland
2
0
0
2
0-4
-4
0
4
Finland
2
0
0
2
0-5
-5
0
* Actueel tot en met 15 sep. 2024

Spelersprofiel

H. Kane


Geboortedatum:
28 juli 1993
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
London
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
86 kg
Huidige club:
Bayern München
Nationaal team:
Engeland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Meer H. Kane
Meer over H. Kane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.