Kane neemt Spurs ook in FA Cup bij de hand, blunder wordt Palace fataal

Tottenham Hotspur heeft zich zaterdag ten koste van Portsmouth geplaatst voor de vierde ronde van het toernooi om de FA Cup. Ook onder meer Leicester City en Southampton bekeren verder.

Tottenham Hotspur
1 - 0
Portsmouth
Portsmouth

Portsmouth, de nummer twaalf van de League One, hield ruim een helft stand tegen de ploeg van manager Antonio Conte. Vijf minuten na rust moest de FA Cup-winnaar van 2008 toch capituleren. Harry Kane combineerde met Ryan Sessegnon en schoot de 1-0 hard binnen. Die ene goal bleek genoeg voor Spurs, dat zo verder bekert en zicht houdt op de eerste prijs in vijftien jaar.

Crystal Palace
1 - 2
Southampton
Southampton

Crystal Palace-manager Patrick Vieira wilde zijn elftal niet te veel wijzigen voor het duel met Southampton, waardoor Jaïro Riedewald negentig minuten op de bank bleef. Vanaf daar zag hij de thuisploeg nog wel de leiding nemen via Odsonne Édouard. Daarna draaiden de gasten het echter helemaal om. Het in de Premier League dramatisch presterende Southampton won uiteindelijk door treffers van James Ward-Prowse en Adam Armstrong, die profiteerde van een blunder van doelman Vicente Guaita.

Gillingham
Gillingham
0 - 1
Leicester City

Leicester kon ook wel een opsteker gebruiken na drie competitienederlagen op rij. Gillingham gaf de zege niet cadeau, maar kon niet voorkomen dat Kelechi Iheanacho tien minuten na rust de score opende: 0-1. Voor de Nigeriaanse spits was het alweer zijn zestiende doelpunt in 22 FA Cup-duels. De winnaar van de editie van het seizoen 2020/21 blijft zo in de race.

Overige uitslagen

Za 7 jan. 2023

Manchester United kwalificeerde zich vrijdag al voor de vierde ronde door Everton te verslaan: