Kane wil meer: zo'n hoge vraagprijs, dan ook zo'n hoog salaris

Reacties

Harry Kane aast op een nieuw contract bij Tottenham Hotspur. Na de transfersaga die niet resulteerde in een overstap naar Manchester City, wil de Engels international een salaris dat beter past bij zijn status.

Kane wil meer: zo'n hoge vraagprijs, dan ook zo'n hoog salaris
© Pro Shots

Veel haast is er vanuit Spurs-perspectief niet bij onderhandelingen met Kane. De 28-jarige spits is nog tot medio 2024 aan de topclub verbonden. Hij zette medio 2018 namelijk zijn krabbel onder een zesjarig contract. Met het toen afgesproken salaris is Kane niet een van de absolute grootverdieners in de Premier League. Kevin De Bruyne (Manchester City), David De Gea (Manchester United) en Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) verdienen bijvoorbeeld meer.

Bij de onderhandelingen met Manchester City werd de waarde van Kane eerder deze zomer vanuit het Spurs-kamp op ruim 185 miljoen euro geschat. Volgens de goalgetter wil dat zeggen dat hij gezien wordt als een van de beste spelers in de Premier League en hij wil dat gereflecteerd zien in zijn salaris. De aanvaller mikt op een weeksalaris van ongeveer 465 duizend euro, zo meldt The Evening Standard.

De onderhandelingen tussen City en Spurs liepen eerder deze transferperiode stuk. Na een bod van 116 miljoen euro zouden de gesprekken tussen de beleidsbepalers van de clubs gestopt zijn. Kane bevestigde eerder deze week Tottenham voorlopig trouw te zullen blijven. De captain stond donderdagavond voor het eerst dit seizoen weer in de basis en scoorde direct twee keer in het met 3-0 gewonnen Conference League-duel met Paços de Ferreira.

Nuno
Spurs-manager Nuno Espírito Santo liet donderdagavond tegenover Sky Sports weten blij te zijn met de rentree van Kane in de basis. 'Ik heb Harry iedere dag gezien sinds hij teruggekeerd is en hij heeft niets te bewijzen. Hij is erg betrokken, dat kun je zien. Alles wat gebeurd is, ligt in het verleden. Laten we vooruit kijken. Het is voor hem nu tijd om te herstellen. Hij werkt nog naar het bereiken van zijn topniveau toe en daar heeft de wedstrijd van vanavond bij geholpen.'

Tottenham speelt in de derde speelronde van de Premier League thuis tegen Watford (zondag, 15.00 uur). De ploeg van Nuno is nog zonder puntenverlies na de eerste twee speelrondes, waarin werd gewonnen van Manchester City en Wolverhampton Wanderers.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.