Kansloze CL-missie Ajax Vrouwen na razendsnelle treffer Beerensteyn

In navolging van PSV zijn ook de vrouwen van Ajax woensdagavond uitgeschakeld in de Champions League. Bayern München was net als vorige week met duidelijke cijfers te sterk: 3-0.

Bayern München
3 - 0
Ajax
Ajax

De vrouwen van Ajax reisden af naar Duitsland in de wetenschap dat het na de 3-1 nederlaag van vorige week een hels karwei zou worden om alsnog door te stoten naar de achtste finale van de Champions League. En het werd al in de eerste minuut nog moeilijker, toen Lineth Beerensteyn bij de tweede paal raak schoot uit een voorzet van Sydney Lohmann de score opende.

Keeper Lize Kop voorkwam vervolgens erger in de eerste helft, maar na rust moesten de vrouwen van Ajax toestaan hoe Bayern verder wegliep. Vroeg in de tweede helft verdubbelde Lea Schüller de marge in twee instanties na voorbereidend werk van Beerensteyn en halverwege het tweede bedrijf werd het ook nog 3-0, toen Lohmann mocht aanleggen vanaf elf meter.

De vrouwen van Ajax kregen daarmee wederom drie goals om de oren en konden in tegenstelling tot vorige week, toen Jonna van de Velde scoorde met een prachtige volley, niets terugdoen. De Champions League zit er daarmee al na één ronde op voor de ploeg van Danny Schenkel. Eerder op de avond werden ook de vrouwen van PSV met duidelijke cijfers opzij gezet door Barcelona.