Kaplan bezorgt Jong Ajax punt in tumultueus duel met Jong PSV

Reacties

Jong PSV en Jong Ajax hebben maandag voor spektakel gezorgd bij de eerste competitiewedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Een versterkt Jong PSV leek tot twee keer toe op weg naar de overwinning, maar de Amsterdammers kwamen terug. Ahmetcan Kaplan bezorgde de bezoekers een punt.

Kaplan bezorgt Jong Ajax punt in tumultueus duel met Jong PSV
© Pro Shots
Jong PSV
Jong PSV
2 - 2
Jong Ajax
Jong Ajax

Jong PSV en Jong Ajax kregen maandag versterking van enkele spelers uit het eerste elftal. Vooral de beloften van PSV waren een stuk sterker, met Couhaib Driouech, Tygo Land, Ricardo Pepi, Isaab Babadi en Drommel in de basiself. Bij Jong Ajax startten onder anderen Kaplan en Julian Rijkhoff. Laatstgenoemde kreeg de eerste grote kans, maar schoot over het doel van Drommel.

Aan de andere kant waren het Land en Pepi die kort na elkaar mogelijkheden kregen. Hun pogingen werden geblokt door de Amsterdamse defensie. Aan de andere kant lag Drommel in de weg toen Jaydon Banel een poging waagde. De wedstrijd ging zo over en weer, maar na rust was het Jong PSV dat de leiding nam via Pepi. Een voorzet van Babadi werd getoucheerd door Kaplan, waarna Pepi de bal voor het inschieten had.

© Pro Shots

Jong Ajax ging daarna voor de gelijkmaker en stuitte via Rijkhoff op Drommel. De doelman van Jong PSV onderscheidde zich in de wedstrijd en keerde even later ook een Amsterdamse strafschop van Don-Angelo Konadu. Aan de andere kant liet ook Charlie Setford zich gelden met een redding op een inzet van Tai Abed.

Zo leek Jong PSV op een overwinning af te stevenen, maar de thuisploeg gaf de voorsprong nog wel uit handen. Verdediger Emmanuel van de Blaak onderschepte een voorzet van de bezoekers en dacht terug te tikken op Drommel, maar de keeper kwam juist uit zijn doel en stond op het verkeerde been. Van de Blaak zag de bal in het doel rollen.

Zo leek het op een gelijkspel af te stevenen. Dat klopte ook, maar het duel eindigde niet in 1-1. Kort na de gelijkmaker veroorzaakte Jong Ajax-keeper Setford namelijk een penalty, die door Driouech werd benut. Jong PSV moest daarna nog even vasthouden. Dat lukte echter niet, want Kaplan kopte diep in de extra tijd de 2-2 tegen de touwen. Voor de verdediger die afgelopen seizoen werd geplaagd door blessures was dat een opsteker.

Lees ook het verslag van Jong AZ - Roda JC Kerkrade.

Bekijk hier al onze video's
Meer Jong PSV
Meer over Jong PSV
Meer Jong Ajax
Meer over Jong Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.