Kassa rinkelt bij Engelse vijfdeklasser na transfer Kilman

Reacties

De overstap van Max Kilman van Wolverhampton Wanderers naar West Ham United is niet alleen voor de Engelse verdediger zelf goed nieuws. Ook Maidenhead United, dat uitkomt op het vijfde niveau van Engeland, ontvangt een flinke zak geld.

Kassa rinkelt bij Engelse vijfdeklasser na transfer Kilman
© Pro Shots

De 27-jarige Kilman stond tot de zomer van 2018 onder contract bij de semiprofs van Maidenhead United. Wolves betaalde toen een klein bedrag om Kilman over te nemen, maar Maidenhead wist ook een doorverkoopclause te bedingen. West Ham United betaalt nu volgens Engelse media zo’n 47 miljoen euro voor de diensten van Kilman.

En dus rinkelt de kassa bij Maidenhead. De club zegt niet hoe hoog het doorverkooppercentage precies is, maar volgens het regionale medium Express & Star ligt het rond de tien procent. Voorzitter Peter Griffin stelt dat het gaat om een van de hoogste transferbedragen ooit voor een non-league club. 'En dat is iets om te vieren', zegt de voorzitter op de clubkanalen van Maidenhead. 'Dit is een gedenkwaardige dag voor Maidenhead United. Het geeft ons de kans om de toekomst van de club sterk te veranderen.'

Kilman speelde afgelopen seizoen 44 wedstrijden voor Wolves in alle competities. Daarin maakte de verdediger twee doelpunten. 

Spelersprofiel

M. Kilman


Geboortedatum:
23 mei 1997
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
London
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,94 m
Gewicht:
89 kg
Huidige club:
West Ham United
Bekijk hier al onze video's
Meer M. Kilman
Meer over M. Kilman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.