Kilometervreter Van der Vaart zoekt nog naar z'n vorm

Rafael van der Vaart verkeert naar eigen zeggen nog niet in grootse vorm bij Hamburger SV. Zaterdag tegen Eintracht Frankfurt (2-0 nederlaag) legde hij van alle spelers de meeste kilometers (11,9) af, maar het mocht niet baten.

Kilometervreter Van der Vaart zoekt nog naar z'n vorm

'Ik ben zelf ook nog niet tevreden met mijn spel, ook al loop ik veel', vertelde Van der Vaart een dag na de wedstrijd tegen Bild. Dat de niet voor Oranje opgeroepen linkspoot zich in Hamburg ontpopt als kilometervreter, heeft alles te maken met zijn nieuwe rol. In tegenstelling tot de eerste seizoenshelft, toen hij als nummer 10 acteerde, speelt Van der Vaart nu in een meer controlerende rol.

'Ik probeer nog veel meer invloed op ons spel uit te oefenen. Ik wil het team bij de hand te nemen, maar dat is me tot dusver nog niet gelukt', vervolgde de 29-jarige middenvelder van HSV, dat in de drie duels na de winterstop vier punten pakte. 'We zoeken allemaal nog naar ons ritme. Als we dat eenmaal hebben gevonden, zullen we ook beter gaan spelen.'

Van der Vaart houdt dan ook hoop op een goede afsluiting van het seizoen. Met 28 punten is HSV momenteel negende en heeft het nog alle kans om Europees voetbal te halen. Nummer vijf FSV Mainz 05 heeft slechts twee punten meer.

'We zijn bijna zover dat we onze wedstrijden van begin af aan kunnen domineren. We zullen Borussia Dortmund komend weekend dus wel wegvagen...', aldus een lachende Van der Vaart.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen