Kimmich dekt zich in voor duel met Oranje: 'Lijkt of de halve ploeg weg is'

Reacties

Joshua Kimmich, de aanvoerder van de Duitse nationale ploeg, probeert zijn elftal in de underdogpositie te manoeuvreren voor de wedstrijd tegen Oranje aanstaande maandag. De stilist van Bayern München wijst naar de vele afwezigen.

Kimmich dekt zich in voor duel met Oranje: 'Lijkt of de halve ploeg weg is'
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
Ma 14 okt.
20:45
Nederland
Nederland

'Het voelt alsof de halve ploeg weg is, en dat we er negen nieuwe bij hebben, maar we zullen wel als doel houden om de twee wedstrijden tot een goed einde te brengen. Maar het is moeilijk om dit op te vangen, want het is niet alsof de kern van deze groep al vijf jaar bij elkaar is', legde Kimmich uit tegenover Sportschau.

Onder anderen Marc-André ter Stegen, Jamal Musiala, Niclas Füllkrug, Kai Havertz, Robin Koch en David Raum zijn er door blessures niet bij. Manuel Neuer, Toni Kroos en Ilkay Gündogan zetten na het EK een punt achter hun interlandloopbaan. 

Duitsland speelt tegen Bosnië-Herzegovina (vrijdag) en Nederland (maandag), in het kader van de Nations League. Met vier punten uit twee wedstrijden staan Nederland en Duitsland bovenaan in deze poule, de Hongaren en Bosniërs volgen op elk één punt. De bovenste twee gaan naar de kwartfinale van de Nations League. 

UEFA Nations League

Stand League A Groep 3 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
2
1
1
0
7-2
+5
4
2
Nederland
2
1
1
0
7-4
+3
4
3
Bosnië-Herzegovina
2
0
1
1
2-5
-3
1
4
Hongarije
2
0
1
1
0-5
-5
1
* Actueel tot en met 24 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.