Klaassen achterhaalt vriend Daley Blind: 'Zei al dat ik hem kwam halen'

Reacties

Op bezoek bij Heracles Almelo werkte Davy Klaassen zijn 226ste wedstrijd in de Eredivisie af en daarmee evenaarde hij Daley Blind als Ajax-speler met de meeste competitiewedstrijden voor de club in deze eeuw. Klaassen reageerde na de wedstrijd gevat.

Klaassen achterhaalt vriend Daley Blind: 'Zei al dat ik hem kwam halen'
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
3 - 4
Ajax
Ajax

Voor zijn tweede terugkeer had Klaassen al begrepen dat hij goede vriend Blind al vroeg in het seizoen kon achterhalen. Hij speelde zondagmiddag zijn vijfde wedstrijd sinds hij voor de derde keer een contract had getekend in Amsterdam, hij maakte alweer zijn derde doelpunt van het seizoen.

'Toen ik terugkwam was er een statistiek die ik had gelezen. Toen zei ik al tegen Daley dat ik hem kwam halen. Ik zal hem zo gelijk even bellen', lachte Klaassen op de afsluitende persconferentie in Almelo.

De middenvelder lacht sowieso wat af, want hij geniet van zijn nieuwe periode bij Ajax. 'Het moet ook beter en dat willen we ook. Je speelt bij Ajax, dus je moet de lat altijd heel hoog leggen. Maar wat ik elke dag op de training zie, daar word ik heel blij van. Je kunt niet elke wedstrijd met 5-0 winnen, we zijn aan het bouwen. De fundering hebben we nu wel een beetje gelegd.'

Ajax speelt komende donderdag weer, maar Klaassen zal niet in actie komen tegen Qarabag FK. Hij kwam te laat bij de selectie om nog ingeschreven te worden voor de competitiefase van de Europa League. Volgende week zondag tegen Willem II kan hij weer minuten maken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.