Kleintjes maken het Chelsea, Liverpool en Man United lastig

Chelsea, Liverpool en Manchester United troffen op papier gemakkelijke tegenstanders. Respectievelijk Sunderland, Reading en Derby County gaven zich echter niet makkelijk gewonnen.

Derby County-Manchester United 0-1Man United mocht doelman Ben Foster danken dat het niet met een achterstand ging rusten. De 24-jarige keeper begon in de basis door een blessure van Edwin van der Sar en een schorsing voor Tomasz Kuszczak. Foster onderscheidde zich met een aantal knappe reddingen.

Dankzij de doelman kon Cristiano Ronaldo uitgroeien tot matchwinner. De Portugees tikte een kwartier voor tijd van dichtbij binnen na een voorzet van Wayne Rooney. Man United nam door dat doelpunt de koppositie weer voor even over van Arsenal, dat later in actie komt tegen Middlesbrough. Derby County blijft troosteloos laatste.

Sunderland-Chelsea 0-1Ook Chelsea hield het bij een bescheiden overwinning, maar het verschil met Manchester United was dat The Blues al vroeg in de wedstrijd scoorden. Na negen minuten kopte John Terry raak na een corner van Frank Lampard.

Het vroege doelpunt bleek voldoende voor Chelsea, al werd Sunderland met de entree van Dwight Yorke in de slotfase ook nog gevaarlijk. Chelsea blijft Man United volgen op drie punten en heeft twee punten minder dan Arsenal. Sunderland staat net boven de degradatieplaatsen.

Liverpool-Reading 2-1Liverpool kreeg na vijf minuten spelen letterlijk een mokerslag te verwerken. Marek Matejovski zette Reading met een prachtig schot van buiten de zestien op een 0-1 voorsprong. Liverpool, met Ryan Babel en Dirk Kuijt in de basis, herstelde zich snel en boekte de vijfde zege op rij.

Javier Mascherano trok de stand gelijk. De Argentijn speelde een tegenstander uit en knalde zijn eerste doelpunt voor Liverpool tegen de touwen. Fernando Torres bevestigde zijn goede vorm door vlak na rust vrijstaand de 2-1 binnen te koppen. Liverpool blijft vierde, Reading strijdt tegen degradatie.

Portsmouth-Aston Villa 2-0Portsmouth wipte over Aston Villa heen naar de zesde plaats door het onderlinge duel met 2-0 te winnen. Villa-doelman Scott Carson had schuld aan beide tegentreffers. Bij de 1-0 stond hij te ver voor zijn doel en werd geklopt door een lob van Jermaine Defoe. De 2-0 was een eigen doelpunt van Nigel Reo-Coker. Carson schoot de bal tegen zijn ploeggenoot aan, dit tot afgrijzen van Wilfred Bouma die in de basis begon.

West Ham United-Blackburn Rovers 2-1West Ham boekte in de middenmoot een zege op Blackburn, dat een pijnlijke nederlaag leed in strijd om Europees voetbal. De gasten, met André Ooijer in de basis, namen nog wel de leiding via een kopbal van Roque Santa Cruz. Na de gelijkmaker van Dean Ashton was het een achttienjarige debutant die de wedstrijd besliste. Fred Sears passeerde doelman Brad Friedel in twee instanties.