'Klopp gaat megasalaris opstrijken bij Red Bull'

Reacties

Dat Jürgen Klopp al na een aantal maanden in een officiële functie terugkeert in de voetballerij, is niet alleen vanwege sportieve redenen. De Duitser krijgt een aanzienlijk bedrag om de rol van 'Global Head of Soccer' op te pakken bij Red Bull.

'Klopp gaat megasalaris opstrijken bij Red Bull'
© Pro Shots

Klopp trok afgelopen zomer de deur na negen jaar de deur achter zich dicht op Anfield, omdat hij naar eigen zeggen 'out of energy' raakte. Die sabbatical duurde echter een aantal maanden, want Klopp liet zich verleiden om bij Red Bull te tekenen. Volgens Sky Sports Deutschland strijkt de 'Head of Soccer' een bedrag tussen de tien à twaalf miljoen euro op voor zijn diensten.

De Duitser heeft een meerjarig contract getekend, ook omdat hij voorlopig niet wil terugkeren in het trainersgilde. De job als bondscoach van Duitsland vormt daarop wel een uitzondering, maar verder is er geen ontbindingsclausule opgenomen in de verbintenis. Wel zijn er mondelinge afspraken over een eventueel voortijdig vertrek, mocht er een aanbieding komen waar Klopp wel brood in ziet. 

Vanaf 1 januari 2025 wordt Klopp verantwoordelijk voor de strategie van de verschillende clubs van het concern, zoals RB Leipzig en Red Bull Salzburg. Bij de Oostenrijkers staat Pepijn Lijnders, jarenlang de assistent van Klopp op Anfield, aan het roer. De bedoeling is dat Klopp de filosofie van de Red Bull-clubs gaat doorontwikkelen. Zijn netwerk komt bovendien goed van pas.

Voor zijn dienstverband bij Liverpool was Klopp trainer van FSV Mainz 05 en Borussia Dortmund. Op zijn palmares prijken onder meer landstitels in Duitsland (2) en Engeland en de eindzege in de Champions League, de FA Cup en de DFB-Pokal.

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Klopp
Meer over J. Klopp
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.