Klopp moet belangrijke speler missen in Merseyside Derby

Reacties

De spelers en supporters van Everton wagen zaterdag het korte oversteekje door Stanley Park om van hun eigen Goodison Park naar Anfield te komen voor de 243e Merseyside Derby. Liverpool-manager Jürgen Klopp weet dat hij het zonder Andy Robertson moet zien te bolwerken.

Klopp moet belangrijke speler missen in Merseyside Derby
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 0
Everton
Everton

Dat bevestigde de Duitse manager op zijn persconferentie. Robertson viel in de interlandperiode geblesseerd uit in het duel van zijn Schotland met Spanje. Zijn schouderblessure lijkt een operatie te vereisen. 'Ja, daar is wel iets aan de hand, het lijkt erop dat we een operatie gaan doen. We kunnen het zonder proberen, maar zowat elke expert die je het vraagt zou ons toch een operatie aanraden, zeker met het oog op de lange termijn. We zijn hem dus een tijdje kwijt', aldus de manager.

Hij mist nog drie spelers. 'Stefan Bajcetic en Thiago zijn er niet bij. Ben Doak ook niet, hij heeft een kleine spierblessure, dus hij is niet beschikbaar. Cody Gakpo heeft één keer met de groep getraind, dus we zullen zien hoe dat gaat richting morgen', zo sprak Klopp over zijn Nederlandse aanvaller, van wie hij overigens behoorlijk geniet.

Liverpool is sterk in de derby: Everton heeft deze eeuw nog maar één keer gewonnen op Anfield, het stadion dat The Toffees overigens tijdens de eerste jaren van hun bestaan als hun thuisbasis hadden. Everton-manager Sean Dyche weet dat het er beter moet. 'Zij zijn een goede ploeg en we weten dat we het daar beter moeten doen, maar we zullen ons niet laten afleiden door de buitenwereld. Ik ben al bij heel wat derby's betrokken geweest, maar dit is wel de grootste. Ik kijk ernaar uit', aldus Dyche.

De interlandverplichtingen van vele Reds bieden Ryan Gravenberch misschien de kans om zaterdag uit te blinken. Lees onze analyse op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Everton
Meer over Everton
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer A. Robertson
Meer over A. Robertson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.