Klopp vertrouwt op overwintering: 'Twee keer winnen'

Borussia Dortmund staat op de rand van uitschakeling in de Champions League na de thuisnederlaag tegen Arsenal (0-1). Trainer Jürgen Klopp kent het belang van de komende duels met Napoli en Olympique Marseille.

Klopp vertrouwt op overwintering: 'Twee keer winnen'

De verliezend Champions League-finalist van vorig seizoen zou tijdens de volgende speelronde al uitgeschakeld kunnen worden, maar Klopp houdt zich niet bezig met dat scenario. 'We hebben een erg sterke selectie en om maar positief te blijven: twee keer winnen en we kwalificeren ons voor de achtste finale', reageerde de trainer van Borussia Dortmund.

Na vier duels heeft Dortmund zes punten, waarmee het derde staat in Groep F. Arsenal en Napoli bezetten de eerste en tweede plaats met negen punten. Dinsdag 26 november komt Napoli op bezoek in Duitsland en als de Italianen dan gelijkspelen en Arsenal op dezelfde avond in eigen huis wint van Olympique Marseille, dat na vier groepswedstrijden puntloos onderaan staat, dan is het Champions League-avontuur voor Dortmund al na de groepsfase voorbij.

Overigens was Klopp onder de indruk van Arsenal, dat in de Premier League ook al zo goed presteert en koploper is. Volgens de 46-jarige trainer maakt de Noord-Londense ploeg dit seizoen kans op de eindzege in de Champions League. 'Ze kunnen het toernooi zeker winnen, zolang ze Bayern München maar niet treffen', aldus Klopp. 'Het is een jong team, met veel techniek en een topconditie.'

'Arsenal boekte een knappe overwinning hier', vervolgde Klopp, die een einde zag komen aan een reeks van zeven thuiszeges in het kampioenenbal. 'Wij creëerden veel meer kansen, maar zij scoorden meteen uit hun eerste kans van de wedstrijd. Daarna slaagden we er niet meer in gelijk te maken. Deze nederlaag was onnodig en zorgt er wel voor dat het vanaf nu een spannende periode voor ons zal worden in de Champions League.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen